Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îi dă vești proaste lui Orban: 'Nu vom intra la guvernare. Probabil că PNL va trebui să facă guvern minoritar'

Inquam Photos / George Calin
tariceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că partidul său nu va intra la guvernare iar PNL probabil că va trebui să formeze un guvern minoritar. Tăriceanu le-a transmis colegilor din partid să se gândească la condițiile pe care ALDE le va solicita viitorului Guvern, anunță MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

"În ceea ce privește pașii de după moțiunea de cenzură am vorbit foarte clar despre faptul că nu vom intra la guvernare. Probabil că PNL-ul va trebui să facă un guvern minoritar și sigur că vor trebui să aibă loc discuții cu privire la ceea ce se angajează în continuare acest Guvern, care va trebui să primească votul în Parlament. Și acest lucru a fost unul din subiectele pe care astăzi l-am discutat cu colegii mei. I-am rugat să reflecteze la modul foarte serios cu privire la condițiile pe care noi le vom solicită de la viitorul Guvern care va veni în Parlament să obțină votul de încredere", a declarat, marți în Parlament, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Biroului Politic Executiv al ALDE.

Tăriceanu a afirmat că opoziția are în total 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dar și mai multe promisiuni că o vor vota, din partea parlamentarilor care nu au semnat-o. Liderul ALDE susține că în prezent sunt șanse 100% ca moțiunea să treacă.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Liderul ALDE a anunțat că depunerea moțiunii de cenzură va avea loc în jurul orei 18:00.

"Colegul nostru Andrei Gerea va participa la depunerea moțiunii în mod oficial și ne așteptăm ca Birourile Politice Reunite să stabilească dată dezbaterii, pentru care suntem pregătiți", a mai spus acesta.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că va depune moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului în cursul zilei de marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.