Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl anunță pe Klaus Iohannis ce urmează să i se întâmple, după ce a refuzat remanierea și numirea de miniștri: 'Se face o sesizare'

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) susține că, după ce Klaus Iohannis a refuzat două remanieri și două propuneri de numire în funcție a unor miniștri,  se poate face, în mod cert, o sesizare la Curtea Constituțională, dar nu vrea să anticipeze ce va face premierul Viorica Dăncilă.

Citește și:Răspunsul lui Trump referitor la extrădarea lui Fethullah Gulen nemulțumește Turcia: Autoritățile de la Ankara insistă

„Acest drept de refuz i-a fost făcut cadou în 2008 de Curtea Constituțională printr-o extensie la Constituție. Se prevalează de această decizie a Curții. Nu știu dacă ea e motivată. Un refuz în mod normal, așa scria și în decizia Curții, trebuia motivat. Dacă dl. Klaus Iohannis își respectă prerogativele Constituționale, treaba e în regulă. Dacă nu le respectă, în ceea ce privește nominalizările făcute de prim-ministru și decretele de numire, atunci se poate face în mod cert o sesizare la Curtea Constituțională. Dar eu nu vreau să anticipez că vom face o sesizare pentru că nu știu ce va face premierul Viorica Dăncilă. N-am apucat să vorbesc cu dânsa. Nu știu dacă a trimis propunerile sau dacă s-au hotărât. S-ar putea ca toată această chestiune să se rezolve mai repede. În loc să avem o întreagă salată s-ar putea să n-avem nimic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție, și nici decretul de revocare a ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.