Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl DESFIINȚEAZĂ pe George Maior: ce reguli a încălcat ambasadorul României în SUA

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, își continuă lupta cu ambasadorul României în SUA, George Maior și explică că acesta a intrat ”ca un elefant pe masa cu porțelanuri” în disputa politică din SUA, prin atacul la Rudolph Giuliani.

”Ministrul de Extrne mi-a făcut o referire extrem de clară prin care mi-a explicat că Codul Etic și regulile după care se ghidează diplomații aflați la post în străinătate.

Domnul Maior și-a permis să facă aprecieri laudative la o scrisoare trimisă de John McCain, sigur, multă lume și-a pus întrebarea dacă aceea scrisoare era semnată de el sau de cineva de anturaj. Domnul Maior a sărit imediat să laude respectiva scrisoare, în care era lăudată

La ceva timp a apărut scrisoarea lui Rudolph Giuliani în care spune foarte clar că este îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat în România, că este îngrijorat de abuzurile DNA, la care domnul Maior a fost arhitect, în calitate de șef al SRI. Surpriză, domnul Maior, care era menționat în această scrisoare, a simțit nevoia să sară și să-l atace pe domnul Giuliani. El nu s-a legat de fondul problemei, el a început să-l ironizeze pe Giuliani. Domnia sa nu înțelege că intrând în această dispută între John Mcain, un contestatar al lui Trump și Giuliani, un susținător al lui Trump. (...) Toți oficialii americani, pe bună dreptate, s-au gândit că domnul Maior a vorbit cu aprobarea celor de acasă, nu s-au gândit că a vobit gura fără el. A intrat ca un elefant pe masa cu porțelanuri. De aceea l-am întrebat pe domnul Maior dacă avea aprobare pentru mesajele transmise, bineînțeles că nu avea aprobare de la Comisia pentru Spațiu, dar probabil că aceasta este prea mică pentru domnul Maior. Ce nu înțelege domnul Maior este faptul că prin mesajele sale implică Guvernul României în disputele politice extrem de sensibile din SUA”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Întrebat ce va face Iohannis în cazul rechemării lui Maior, Tăriceanu a precizat că gafa ambasadorului se vede la o poștă.

„Eu cred că această gafă se vede de la o poștă. Ce va face președintele, mi-e greu să anticipez, dar se va crea o situație nefirească. Atunci când ministrul face o astfel de solicitare, atunci e clar că la Washigton a-l trimite din nou pe Maior să-și îndeplinescă misiunea de ambassador, atunci misiunea e compromise. Deci președintele trebuie să aibă în vedere toate elementele”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.