Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu le răspunde maghiarilor: România e un exemplu pozitiv în toată Europa în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor

tariceanu

România este un exemplu pozitiv în toată Europa şi în lumea democratică în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în contextul rezoluţiei semnate luni de liderii UDMR, PCM şi PPMT referitoare la autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, anunţă Agerpres.

"Problema autonomiei ţinutului secuiesc este o problemă de care discutăm în România de foarte multă vreme. Nu ştiu dacă această decizie are vreo legătură cu faptul că anul acesta sărbătorim Centenarul sau nu. (...) Dar cred că România, în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, este un exemplu pozitiv în toată Europa şi lumea democratică. Nu suntem deficitari la capitolul drepturile privitoare la minorităţi. Sunt deschis dialogului oricând cu toţi cetăţenii României, evident şi cu cei care aparţin minorităţii maghiare", a afirmat marţi Tăriceanu la Senat.

Întrebat dacă rezoluţia semnată luni de UDMR şi celelalte partide încalcă Constituţia, Tăriceanu a spus: "Nu am văzut încă protocolul ca să mă pot pronunţa". UDMR, PCM şi PPMT au cerut într-o rezoluţie comună semnată luni, la Cluj, autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, precum şi un statut special pentru regiunea Partium. Rezoluţia a fost semnată de preşedinţii celor trei formaţiuni - Kelemen Hunor (UDMR), Biro Zsolt (PCM) şi Szilagyi Zsolt (PPMT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.