Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, mărturii ULUITOARE despre ŞANTAJUL lui Daniel Constantin

tariceanu constantin

Şeful Senatului face declaraţii bombă cu privire la momentul declanşării neînţelegerilor cu Daniel Constantin. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat miercuri la Craiova că "declicul" neînţelegerilor cu Daniel Constantin, fost copreşedinte al partidului, a fost în momentul în care a făcut "nişte concesii" la şantajul acestuia, însă "paharul s-a umplut".


"Eu am făcut o greşeală (n. red. - în relaţia cu Daniel Constantin) şi eu am puterea să îmi recunosc greşelile. Am făcut nişte concesii la şantajul făcut de Daniel Constantin în câteva rânduri şi el şi-a imaginat că treaba asta merge la infinit. Din păcate, paharul la mine se umplea şi s-a umplut. Şi ultimul şantaj pe care l-a încercat a fost să blocheze congresul, pentru că nu se regăsea în accepţiunea majorităţii formula de conducere pe care el voia să o impună. Şi mi-a spus că dacă nu accept formula pe care el o doreşte şi care nu respectă configuraţia internă a partidului atunci el blochează congresul. Mai exact, dorea să fie preşedinte excutiv al partidului şi în cadrul biroului politic al partidului din 9 persoane să aibă patru membri. Şi i-am spus: Daniel, rezultatul la alegerile locale şi la europarlamentare arată foarte clar, în primele zece judeţe sunt două judeţene conduse de membri PC, în primele 20 de judeţe, sunt patru; oricum am da-o, reprezintă 20%. Nu pot să fiu de acord cu o repartiţie de 45-55% că nu reflectă realitatea din partid. Foarte simplu. Şi a spus că nu este de acord cu organizarea congresului. Şi mi s-a umplut paharul", a spus Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit AGERPRES.


Citeşte şi:  BOMBĂ de la DNA: Sechestru URIAȘ pe RCS & RDS


Tăriceanu susţine că a fost şantajat chiar şi la alegerile parlamentare şi că Daniel Constantin avea o altă agendă, inclusiv să o laude pe Laura Codruţa Kovesi.

"M-a şantajat o dată la alegerile pentru parlament când a insistat ca listele să le facem fermoar, adică un membru PC, un membru PLR şi invers. La Senat, unde eu am candidat pe locul I, pe doi pe care îl consideram eligibil trebuia să fie un membru PC, nu a vrut pentru că îi era frică că nu este eligibil. La Camera Deputaţilor unde era el pe locul I, următoarele trei poziţii au fost tot de la PC, pentru că nu s-a mai respectat acest lucru. Şi înainte de şedinţa delegaţiei permanente care trebuia să valideze listele mi-a spus că dacă nu accept această formulă, el nu semnează listele şi trebuia conform statutului o semnătură din partea celor doi preşedinţi pentru ca listele să poată fi depuse la BEC. Am cedat, pentru că nu puteam depune listele. Se spune că cel mai înţelept cedează. Am cedat, dar asta nu înseamnă că nu le-am contabilizat şi într-o bună zi mi s-a umplut paharul. Şi în măsura în care am văzut că el are şi o agendă politică paralelă cu agenda majorităţii celor din partid, atunci să-şi vadă de treabă (...), să dea interviuri, să o laude pe doamna Kovesi, are altă agendă, eram paraleli, era evident, din altă lume. Cum s-ar zice civilii cu civilii şi gradaţii cu gradaţii", a afirmat Tăriceanu.

Citeşte şi: Proiect inedit în PMB. Studenții devin consilieri generali pentru o zi .


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.