Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu nu crede că e important, pentru România, cine e președintele SUA

Operatiunea Recrutarea Tariceanu scoate artileria guvernamentala

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Iaşi, că rezultatul alegerilor din SUA nu vor influenţa România pe termen mediu şi lung.

"Pe termen scurt, nu cred că rezultatul alegerilor din SUA va influenţa într-un fel situaţia din România. Mă îndoiesc că va influenţa şi pe termen mediu sau lung. Establishment-ul american e atât de puternic încât e foarte greu de imaginat că vine un preşedinte care să poată schimba direcţia cu 180 de grade", a declarat Tăriceanu.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Preşedintele Senatului a afirmat, totodată, că anumite priorităţi se vor modifica, întrucât fiecare preşedinte vine cu propriul său program.

"De la Bush la Obama am avut o schimbare de priorităţi, pe care am văzut-o şi noi. Dar nu nişte schimbări radicale. Nu cred că putem privi în aceşti termeni", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

În privinţa rezultatelor scrutinului din Statele Unite, Tăriceanu crede că Hillary Clinton, candidatul democraţilor la Casa Albă, ar avea mai mari şanse de izbândă.

"Mi se pare că Hilary Clinton are prima şansă, sigur, văzând sondajele", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

În ceea ce priveşte discursul politic, acesta a subliniat că reprezentantul Partidului Republican, Donald Trump a avut un discurs atipic.

"Nu vreau să transmit care sunt preferinţele mele pentru un candidat sau pentru celălalt, însă aceste alegeri au avut o particularitate. Trump a venit cu un discurs politic atipic, în care care anumite tabuuri politice au fost puse în discuţie. Care a fost marea surpriză? Populaţia, într-un procent semnificativ, nu îmbrăţişează toate valorile pe care azi unii politicieni le consideră corecte. Acesta este şi secretul succesului pe care l-a avut Trump în faţa celorlalţi candidaţi republicani şi cred că trebuie să dea de gândit nu doar americanilor, dar ar trebui să dea de gândit şi clasei politice din România şi din Europa", a subliniat copreşedintele ALDE.

Liderii ALDE s-au aflat marţi la Iaşi unde au luat parte la o serie de întâlniri cu fermierii locali şi dezbateri privind Programul de Guvernare al formaţiunii, fiind lansată componenta pe educaţie, informează agerpres.ro.

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.