Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu prezintă SONDAJELE: ALDE a depășit sau e egala PNL în anumite județe / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, joi, rezultatele unui sondaj de opinie realizat în opt judeţe şi susţine că rezultatele sunt "bune şi foarte bune", iar în unele regiuni ALDE a egalat PNL.

”Am făcut sondaje în opt judeţe - Argeş, Dolj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Satu Mare. Am măsurat intenţia de vot pentru ALDE pe două paliere, cel al votului la alegerile parlamentare şi un ipotetic vot la alegerile judeţene. Nu sunt alegeri acum, ştim bine, dar e nevoie pe parcurs să avem anumite repere, în aşa fel încât să ne putem ajusta eforturile şi să luăm măsuri la nivelul organizaţiilor care nu performează. Rezultatele sunt, în aceste judeţe, bune şi foarte bune. În unele judeţe performanţa ALDE a ajuns să o egaleze pe cea a PNL”, a declarat Tăriceanu.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

Potrivit sondajului, la Argeş PNL este creditat cu 17%, la fel şi ALDE. La Dolj cele două partide sunt la egalitate, iar la Constanţa ALDE are 16% şi PNL 24%.

De asemenea, la Giurgiu ambele partide au 21%, la fel şi la Gorj. Totodată, la Olt ALDE are 12% şi PNL are 24% şi la Prahova 22% ALDE, iar PNL 25%.

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

Tăriceanu mai spune că la Consiliile Judeţene din Giurgiu şi Prahova formaţiunea sa a întrecut PNL.

"Aceste rezultate, fără îndoială, explică într-o bună măsură şi cota pe care o avem la nivel naţional şi cota faţă de alegerile din 2016, la parlamentare. Astăzi rezultatul indică o dublare a scorului nostru. Această explicaţie e dată de consecvenţa mesajului şi de capacitatea noastră de a ne identifica cu o serie de probleme, care cred că sunt demne de reliefat. Ca partid liberal ne-am concentrat - suntem apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, am avut o voce puternică, care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale dintre SRI şi procuratură. Între timp am aflat că acest tip de protocol a fost însoţit şi de altele, în care a fost implicat CSM, Înalta Curte... Sigur că aşteptăm ca ele să iasă la suprafaţă şi nu putem să rămânem cu mâinile încrucişate", a explicat el.

Citește și: Un gigant din România face concedieri în masă: Sute de oameni dați afară .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.