Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu zeci de primari care se RĂZBOIESC cu președintele PNL Timiș, Nicolae Robu

tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a sugerat primarilor Grupului de Reformă şi Administraţie Locală (GRAL) Timiş să dezvolte proiecte pentru creşterea natalităţii şi creşterea calităţii educaţiei, prin încurajarea investiţiilor în creşe şi grădiniţe, conform Agerpres.

Citește și: ALERTĂ Protest la ÎCCJ înainte de procesul lui Liviu Dragnea

Discuţia a avut loc în cadrul unei întâlniri pe care liderul ALDE a avut-o cu cei 25 de primari GRAL Timiş, după lansarea candidaţilor formaţiunii în alegerile europarlamentare, care a avut loc duminică, la Timişoara.

Preşedintele Senatului a spus că un punct important în care s-ar putea implica liderii administraţiilor locale ar fi creşterea natalităţii şi a calităţii în educaţie, acestea putând fi încurajate prin investiţii importante în creşe şi grădiniţe. Primarii au fost de acord dar au cerut surse de finanţare, iar răspunsurile primite i-au făcut să privească cu optimism acest proces, arată un comunicat al GRAL Timiş transmis, luni, AGERPRES.

Discuţiile celor 25 de primari timişeni, dintre care 21 fac parte din GRAL Timiş, cu Călin Popescu Tăriceanu s-au axat în principal pe probleme administrative dar au fost abordate şi probleme de politică generală, primarii prezentându-i preşedintelui Senatului problemele cu care se confruntă în activitatea lor cotidiană.

Principala nemulţumire a primarilor a fost întârzierea cu care s-a adoptat bugetul în acest an dar şi felul în care se construieşte acest buget anual, administraţiile locale fiind obligate să preia cheltuieli noi fără să primească şi surse de finanţare.

S-a mai discutat despre simplificarea legii achiziţiilor, despre problemele ridicate de adoptarea OUG 114 care prevede creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor şi despre codurile administrativ şi cel al finanţelor publice.

GRAL Timiş susţine că şeful Senatului s-a arătat interesat de problemele ridicate de primarii din Timiş şi a abordat de asemenea o serie de aspecte legate de probleme naţionale.

În urma discuţiilor, primarii şi Călin Popescu Tăriceanu s-au declarat mulţumiţi de acest prim contact, iar întâlnirea cu preşedintele Senatului a fost prima dintr-o serie de astfel de discuţii care vor avea loc în următoarea perioadă între membrii GRAL şi lideri politici şi administrativi judeţeni şi naţionali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.