Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se roagă de colegii din Senat: 'Să nu mai amâne cererea procurorilor de începere a urmăririi penale. Dosarul e instrumentat politic'

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat pe senatori să nu mai amâne în niciun fel cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul său, precizând însă că dosarul este unul instrumentat politic, „în buna practică a DNA”.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, SIDERAT de atmosfera de la procesul lui Liviu Dragnea: 'Era aproape de un linșaj public'

”Vreau să vă spun foarte clar dumneavoastră și către spectatori și colegii mei. Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune și să dea un răspuns cât mai rapid pentru a fi aprobată în Biroul permament. Acest dosar e unul instrumentat politic, în buna practică a DNA. Au venit cu 17.000 de pagini pentru ca acuzația să pară solidă. 17.000 de pagini și de maculatură care au acuzații care nu stau în picioare. Eu nu pot să le recomand să voteze cumva. Fiecare au avut posibilitatea să se ducă la Comisie să cerceteze cele 17.000 de pagini să își formeze o opinie. Parlamentul nu poate fi un obstacol în fața justiției, dar Parlamentul e chemat să analizeze acest sesizări. Senatorii sunt îndreptăți să ia această decizie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1, relatează Mediafax.

Întrebat dacă este o victimă, liderul ALDE a replicat că este o țintă pentru că este, în prezent, „cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidați ai președintelui”.

„Nu sunt victimă, sunt țință, pentru că se apropie alegerile pentru funcția supremă în stat și sunt, în momentul de față, de departe cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidați ai președintelui. Îmi place asta cu sistemul. Sistemul funcționează în continuare. Sunt anumite legături care în continuare funcționează. Credeți că s-au întrerupt brusc legăturile acestea și obligațiile pe care au unii față de ceilalți. Revenirea lui Lazăr e simptomatică. El face parte din acest sistem”, a completat Tăriceanu.

Citește și: Ambasadorul SUA la UE, întâlnire FULGER cu Viorica Dăncilă. A participat și ambasadorul SUA în România

Membrii Comisiei juridice din Senat au amânat, marți, votarea raportului referitor la solicitarea procurorilor DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a chema la dezbateri un reprezentant al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

DNA a solicitat Senatului, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.