Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu spune că e bine că Gabriel Oprea a demisionat, deși a votat pentru el

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că demisia lui Gabriel Oprea din Parlament este "un gest bine-venit".

"Salut gestul domniei sale. Cred că, în contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit", a declarat, vineri, Tăriceanu.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Acesta a explicat că a existat o solicitare privind reluarea votului senatorilor pe cererea DNA care a fost înregistrată la Cabinetul preşedintelui Senatului, însă, odată cu demisia lui Oprea, aceasta ar rămâne fără obiect.

"În mod normal, aceste chestiuni ar trebui să intre pe procedura parlamentară, şi anume, luni, în BP să fie discutată această cerere, să fie repartizată Comisiei juridice care urmează să vină cu un punct de vedere, iar plenul este suveran. Dar din moment ce domnul Oprea şi-a dat demisia, atunci această cerere probabil că nu mai are sens. Eu am discutat şi cu colegii mei şi am spus că, dacă avem o bază regulamentară pentru reluarea votului, eu sunt favorabil acestei idei", a spus Tăriceanu.

Citește și: Descoperire ISTORICĂ în cercetare: Oamenii se pot reproduce fără ovule

Referitor la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia parlamentarii nu au înţeles că nu Senatul trebuie să decidă vinovăţia sau nevinovăţia unui om, Tăriceanu a precizat că, "pe lângă imunitate, ar trebui să se discute şi impunitatea unora".

"În România, un lucru se întâmplă cert - nu ştiu dacă unii au avantajul imunităţii, dar alţii au în mod precis avantajul impunităţii. (...) Fără să fac vreo discuţie polemică cu preşedintele, vreau să vă spun că, în România, noţiunea de imunitate văd că nu este înţeleasă în dimensiunea ei politică şi constituţională. Imunitate parlamentară există în toate ţările, parlamentarii nu au imunitate decât în faţa arestării şi percheziţiei, în rest nu au imunitate", a mai spus acesta.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de senator.

Citește și: Țara din Europa în care prenumele Angelina era INTERZIS a decis că părinții le pot da copiilor acest prenume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.