Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu spune că situația din România este comparabilă cu cea din Belarus: 'Ludovic Orban trebuie SĂ PLECE'

orban tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Guvernul Ludovic Orban trebuie să plece, iar următorul Executiv să se ocupe de organizarea corectă a alegerilor. ”Cred într-adevăr că Guvernul Orban trebuie să plece, iar soluţia pe care eu o văd este următoarea: un premier care să fie neutru şi care să formeze un guvern de criză, cu o singură misiune: organizarea corectă a alegerilor”, consideră el.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că miza nu este de a numi un premier PSD, dar că moţiunea va fi în primul plan, alegerile locale urmând să cadă în planul al doilea.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

”Este evident, aşa cum au decurs lucrurile în ultimile opt luni că ceea ce spune dl Orban despre ce ar putea să facă PSD-ul, până una-alta, a făcut el şi cu PNL-ul. Adică au, practic, monopolizat toate instituţiile statului, punând acolo clienţi politici, punând rude, punând fini, punând finii finilor, toţi incapabilii de pe lume, cu intenţia clară de a câştiga alegerile cu orice preţ”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că gestiunea crizei sanitare a fost una foarte proastă, fiind însoţită de nereguli şi ”achiziţii dubioase”, în timp ce ”vedem care este dezastrul total care pândeşte economia românească”.

Citește și: Ultimă oră! Începe! Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

”Cred într-adevăr că Guvernul Orban trebuie să plece, iar soluţia pe care eu o văd este următoarea: un premier care să fie neutru şi care să formeze un guvern de criză, cu o singură misiune: organizarea corectă a alegerilor. Adică alegerile trebuie să fie un exerciţiu neîngrădit şi pe deplin democratic, nu organizat de PNL, care am văzut ce este capabil să folosească toate instituţiile şi pârghiile statului pentru a câştiga alegerile cu orice preţ. Este ceva aşa, probabil se apropie de ceea ce vedem astăzi în Bielarus, cu Lukaşenko, este stilul de politică pe care este capabil să-l facă premierul Orban şi cu preşedintele Iohannis”, a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept „cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”. El a adăugat că Eugen Teodorovici este singurul parlamentar care nu a semnat moţiunea.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu noi vești despre vaccinul contra COVID-19! Când ar putea să apară

În total au fost 205 de semnături la moţiune.

El a adăugat PSD are o propunere de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece de Parlament. El a adăugat că, la acest moment, persoana respectivă nu este membru al partidului.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’

Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură sunt necesare 233 de voturi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, luni seara, ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit care va avea loc în 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Citește și: Ludovic Orban anunță noi măsuri: Pregătim o altă OUG! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.