Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călugărul franciscan Böjte Csaba s-a vaccinat după slujba de Rusaliile Catolice din cadrul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

Călugărul franciscan Böjte Csaba, care are grijă prin fundaţia sa de copiii orfani sau defavorizaţi din toată Transilvania, s-a vaccinat sâmbătă, după slujba de Rusaliile Catolice din cadrul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc, la maratonul vaccinării care este organizat în curtea spitalului din vecinătatea bisericii franciscane.

Călugărul franciscan, care este o personalitate foarte iubită în zonă, s-a alăturat demersurilor Direcţiei de Sănătate Publică şi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, care au dorit, prin această acţiune, să aducă vaccinarea mai aproape de oamenii de la sate, unde acoperirea vaccinală este scăzută, scrie Agerpres.ro.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a explicat că, din calculele făcute, doar 5% din populaţia de la sate s-a vaccinat şi li s-a oferit o oportunitate celor care au venit la pelerinajul de Rusaliile Catolice.

"Am încercat să ducem vaccinarea cât mai aproape de cei care vin de la ţară, e un lucru cu care fiecare poate contribui responsabil la menţinerea situaţiei foarte bune din Harghita. (...) Numărul de infecţii care scade semnificativ se datorează acoperirii vaccinale foarte bune din oraşe şi vrem şi la ţară să atingem acest obiectiv, ca inegalitatea de şanse să nu-i lovească pe cei din rural. Pentru că, dacă oraşele vor fi vaccinate şi rămân vulnerabili cei din rural, atunci ei vor suferi atunci când se relaxează lucrurile şi s-ar putea să urmeze, chiar dacă nu sub formă de val, să fie focare în mediul rural şi n-am vrea să ajungem să carantinăm satele. (...) Ştim să suntem un judeţ cu populaţie preponderent rurală şi vedem că în oraşele mari avem o acoperire vaccinală foarte bună. Chiar Miercurea Ciuc este pe locul doi pe ţară la municipii. În schimb, asta înseamnă că populaţia rurală nu este vaccinată, deci, făcând un calcul, am ajuns la concluzia că în judeţul Harghita cam 5% din populaţia rurală este vaccinată. Şi am deschis şi această oportunitate", a declarat şefa DSP Harghita.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Şumuleu Ciuc, medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Sergiu Sîngeorzan, a precizat că până sâmbătă după-amiază fuseseră vaccinate puţin peste 130 de persoane, atât din Harghita, cât şi din alte judeţe sau din Ungaria ori Germania.

Potrivit sursei citate, peste o jumătate dintre cei care s-au imunizat au preferat serul produs de Johnson&Johnson, "tocmai pentru că este o singură doză şi nu trebuie să se gândească la rapel", iar restul s-a imunizat cu vaccinul Pfizer.

Organizatorii au spus că se aşteptau la un număr mai mare de persoane care să solicite imunizarea, dar au subliniat că fiecare vaccin administrat contează.

Centrul de vaccinare de la Şumuleu Ciuc va fi deschis sâmbătă până la ora 20,00 şi duminică, între orele 8,00 şi 15,00.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.