Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Calul Troian' trimis din Turcia spre Rusia: anunț făcut de FSB

fsb

FSB a declarat că urme de explozibili au fost găsite în cala unei nave de marfă străine, care era în drum din Turcia spre Rostov-pe-Don, pe 22 iulie, și i s-a refuzat trecerea prin strâmtoarea Kerci sub arcul navigabil al podului.

"Pentru a preveni actele teroriste și de sabotaj, pentru a asigura siguranța navigației, FSB al Rusiei efectuează un set de măsuri de control și verificare în legătură cu navele care trec prin strâmtoarea Kerci", a declarat serviciul special, relatează Interfax.

Potrivit FSB, nava de marfă se îndrepta spre portul Rostov-pe-Don pentru a încărca culturile de cereale. În cala sa, "au fost găsite urme de explozibili de dinitrotoluen și tetril, precum și semne de interferență terță parte în părțile structurale ale navei de marfă", a declarat serviciul special.

"S-a stabilit că la sfârșitul lunii mai nava se afla în portul ucrainean Kiliya. În iulie, în portul turc Tuzla, a fost efectuată o schimbare completă a echipajului navei, format din 12 cetățeni ai Ucrainei, iar numele navei de marfă a fost schimbat, a spus FSB. "Aceste circumstanțe pot indica posibilitatea utilizării unei nave civile străine pentru a livra explozibili pe teritoriul Ucrainei".

Anunțul apare în contextul în care Rusia a suspendat acordulm privind cerealele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.