Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cam ce preocupări are Germania: A salvat muşuroaiele de furnici, de pe locul unde se va ridica o fabrică Tesla

merkel bautura

Muşuroaie de furnici de lemn au fost mutate, marţi, de pe o parcelă de pământ de la marginea Berlinului, la Gruenheide, unde se va ridica o nouă fabrică aparţinând producătorului american de autoturisme electrice Tesla, transmite DPA.

"Un muşuroi este relocat", a declarat Kristian Tost, reprezentând compania Natur und Text, care evaluează noul proiect Tesla din punctul de vedere al expertului în conservarea naturii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Mai multe muşuroaie de furnici de lemn au fost identificate pe parcela de pământ. Marţi, câteva muşuroaie au fost ridicate cu tot cu insecte şi transportate până într-o pădure din apropiere unde au fost relocate. Alte câteva astfel de relocări urmează să aibă loc.

Furnicile nu erau singurele vieţuitoare de pe această parcelă de pământ. Naturaliştii au semnalat prezenţa acolo şi a câtorva exemplare de şopârle de nisip.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

De asemenea, în zonă trăiesc şi lilieci. Trei dintre ei şi-au găsit adăpost în singurul pin de pe aceste teren, copac care urmează să fie tăiat în zilele următoare.

Tesla doreşte să asambleze până la 500.000 de automobile pe an în viitoarea fabrică de la Gruenheide, începând de anul viitor. Aceasta va fi prima fabrică europeană a companiei americane.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

Tesla nu a primit încă permisul de mediu pentru a construi în această locaţie, dar comapnia americană a început deja să amenajeze locul, acceptând riscul că ar putea să nu primească unda verde de la autorităţile de mediu. Deocamdată nu se ştie când vor începe activităţile de construcţie, mai menţionează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.