Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cambodgia a început vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste de peste trei ani

BLACKNEWS.RO
Cambogia

Cambodgia a început miercuri vaccinarea copiilor cu vârste de peste trei ani împotriva COVID-19 şi a devenit astfel una dintre primele ţări din lume care au demarat imunizarea minorilor mai mici de cinci ani, informează Reuters.

Cambodgia, o ţară din Asia de Sud-Est a vaccinat deja împotriva noului coronavirus peste 90% din populaţia sa de 16 milioane de locuitori, înregistrând una dintre cele mai mari rate de vaccinare din această regiune a lumii, potrivit statisticilor oficiale. În ianuarie, autorităţile cambodgiene au început să administreze şi cea de-a patra doză de vaccinuri anti-COVID-19 în grupurile de mare risc, potrivit Agerpres.

Campania de vaccinare a copiilor cambodgieni cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani a început miercuri în capitala ţării, Phnom Penh, iar sute de persoane au stat la cozi în faţa clinicilor medicale, ai căror angajaţi - purtând echipamente de protecţie - au administrat primele vaccinuri copiilor din această grupă de vârstă.

"Mi-am adus copilul aici cu speranţa de a opri răspândirea COVID-19 şi sper că toţi părinţii vor proceda la fel", a declarat Heng Davy, o mamă de 28 de ani, care îşi ţinea fiul în braţe în timp ce stătea la o coadă care înainta destul de repede.

Cele mai multe ţări ale lumii nu au demarat deocamdată campanii de vaccinare a copiilor cu vârste sub cinci ani. În februarie, Statele Unite au decis să amâne cu cel puţin două luni decizia de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 pentru copiii mai mici de cinci ani.

China a lansat însă o campanie naţională privind vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între trei şi unsprezece ani încă de anul trecut, la fel ca Bahrain, iar Cuba a început vaccinarea minorilor cu vârste de peste doi ani.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Cambodgia a raportat peste 127.000 de infectări şi 3.024 de decese asociate maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.