Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cambodgia a marcat împlinirea a 40 de ani de la răsturnarea regimului khmerilor roşii

www.thegospelcoalition.org
genocide

Cambodgia a marcat luni împlinirea a 40 de ani de la răsturnarea regimului khmerilor roşii, oficialităţile cambodgiene aniversând Ziua Victoriei asupra Genocidului prin discursuri şi muzică de fanfară în capitala ţării, Phnom Penh, informează dpa preluată de Agerpres.

Premierul Hun Sen, aflat la putere de mai bine de 30 de ani, le-a mulţumit compatrioţilor, membrilor partidului de guvernământ, prietenilor şi veteranilor "care au sacrificat totul, inclusiv vieţile lor, participând la eliberarea ţării de regimul de genocid, pentru a aduce pacea şi dezvoltarea (ţării) până în ziua de azi", potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Hun Sen, fost membru al khmerilor roşii care a dezertat din rândurile acestora pentru a ajuta la doborârea regimului, s-a adresat mulţimii de oficiali ai guvernului, militari şi alte persoane care au umplut Stadionul Olimpic din capitala Cambodgiei.

Potrivit agenţiei Kampuchea Presse, în jur de 70.000 de oameni au participat la acest eveniment. Oameni îmbrăcaţi în roşu, albastru şi alb au format pe terenul de fotbal al stadionului drapelul Cambodgiei.

La 7 ianuarie 1979, forţele vietnameze şi cambodgiene au invadat Kampuchea Democrată de atunci şi au preluat puterea de la regimul ultra-comunist al lui Pol Pot. Cu toate acestea, khmerii roşii au continuat să deţină controlul asupra unor părţi din teritoriu până la sfârşitul anilor 1990.

În jur de 1,7 milioane de oameni au murit din cauza foametei, torturilor, execuţiilor şi muncii silnice în timpul regimului khmerilor roşii, între 1975 şi 1979.

În noiembrie anul trecut, doi importanţi lideri ai acestui regim au fost condamnaţi pentru a doua oară la închisoare pe viaţă pentru genocid. Cei doi au fost primele cadre ale khmerilor roşii lui Pol Pot care au fost condamnate pentru că au încercat să elimine grupurile minoritare în timpul regimului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.