Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Gavrilă, deputat PSD: `Guvernarea PNL – o derivă previzibilă, care trebuie să ia sfârșit acum!`

Facebook
Camelia Gavrila

Deputatul PSD, Camelia Gavrilă, susține într-un comunicat remis redacției că depunerea Moțiunii de cenzură de către PSD azi a fost ”un demers politic necesar, așteptat de cetățeni”. Vicepreședintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților e de părere că prin această Moțiune de cenzură se pune capăt unei guvernări ”a hazardului” și ”incompetenței”, o guvernare interesată mai mult de buzunarele proprii și ale clientelei de partid decât să îi ajute pe români în lupta cu noul tip de coronavirus și efectele lui în plan economic și social:

”Astăzi s-a depus moțiunea de cenzură, o consecință logică a unei guvernări mediocre, un demers politic necesar, așteptat de cetățeni.

Incompetența echipei de guvernare, ezitările nepermise, incoerența actului decizional,  măsuri controversate, incapacitatea de gestionare a unei situații de criză, eșecurile constante ale Guvernului PNL în aproape toate domeniile au depășit limita îngăduinței și pragul de răbdare. Așteptările românilor au fost înșelate, promisiunile și proiectele propuse au rămas un simplu exercițiu retoric, fără conținut și consecințe în plan concret, iar siguranța, sănătatea, educația, alte drepturi fundamentale ale cetățenilor au fost ignorate sau anulate prin adoptarea unor strategii neinspirate, care au generat haos și incertitudine în rândul populației. Ca urmare, astăzi moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban este o sinteză a nemulțumirilor românilor acumulate în timp, dar  și o formă de sancțiune politică fără echivoc.

În contextul problemelor medicale grave, al efectelor pandemiei în plan economic și social, ca parlamentari social-democrați am recepționat constant nemulțumirile cetățenilor, am depus, în repetate rânduri, moțiuni simple, cu speranța unor posibile remedieri ale disfuncțiilor, ale imperfecțiunilor din diferite domenii – agricultură, economie, finanțe, dezvoltare regională, probleme legate de muncă, educație, sănătate, urmărind revenirea spre zona normalității, criticând cu măsură și temei, aducând  propuneri și strategii alternative. Nu a existat niciun rezultat concret, nicio propunere legislativă corectă din partea Guvernului care să clarifice condițiile stării de urgență sau ale stării de alertă,  prin urmare Guvernul Orban trebuie să plece acasă, pentru  că a epuizat orice șansă de recuperare, nu a dovedit nicio receptivitate de partid modern și european, iar acum timpul justificărilor nefondate a trecut!

Această moțiune de cenzură este repercusiunea firească a tuturor deciziilor incoerente pe care conducerea PNL le-a adoptat în ultimele luni, fapte cunoscute, cu grave consecințe în toate domeniile sociale, economice, financiare, un lung șir de erori, din care reiau doar câteva aspecte.

Guvernul PNL s-a dovedit a fi reprezentantul întârzierilor nepermise și al lipsei de reacție în momente critice, incapabil să gestioneze eficient situația pandemiei cu care ne confruntăm în continuare. Siguranța românilor a fost grav compromisă prin amânarea măsurilor necesare prevenirii răspândirii virusului Covid-19, prin testarea insuficientă a populației, cu fluctuații inexplicabile, prin achiziții controversate, fără licitații transparente și fără rigoare financiară, aspecte care au determinat o criză alarmantă a materialelor sanitare indispensabile. S-a adăugat lipsa unor soluții coerente, logice care să diminueze confuzia și teama din rândul populației. Pachetele de sprijin economic acordate sunt nesemnificative, aflate la nivelul de 3% din PIB, în timp ce alte țări au acordat sprijin și facilități de peste 10-12% din PIB-ul național. Mai mult decât atât, nu există nicio transparență a utilizării fondurilor publice destinate achiziției echipamentelor și medicației adecvate.

În contextul epidemiologic dificil și în lipsa unor decizii guvernamentale prompte, eficiente, sistemul educațional se confruntă cu probleme grave – absența unui scenariu clar de începere a noului an școlar, condiții inegale de studiu, riscul continuării aspectelor discriminatorii între diferite școli și medii rezidențiale referitoare la posibilitățile de studiu și învățare online. De asemenea, constatăm neclarități în privința strategiilor de formare continuă a personalului didactic, de completare a competențelor digitale necesare, programele naționale din domeniul educației nu sunt bine precizate și adaptate momentului, iar finanțarea din această arie rămâne în continuare insuficientă.

Lista deciziilor luate sub semnul hazardului continuă cu ignorarea măsurilor de susținere pentru turismul românesc, pentru companii și angajați în aceeași măsură, cu absența unor măsuri eficiente pentru domeniul agricol, ramuri ale economiei ce se confruntă cu pierderi și dificultăți majore de finanțare.

Același diletantism se remarcă și pe segmentul politicilor din domeniul resurselor umane, în privința salarizării bugetarilor, a încurajării familiilor prin alocații acordate copiilor, în privința unor strategii necesare de limitare a exodului forței de muncă și de încurajare a angajărilor în țară. De altfel, resursa umană modestă, neprofesionistă din componența actualului guvern este responsabilă pentru toate aceste imperfecțiuni, pentru managementul defectuos din ministere, iar eșecul guvernării liberale se explică și prin inabilitatea de a valoriza specialiști, profesioniști adevărați din fiecare domeniu social sau economic.

Românii au nevoie ACUM de soluții pertinente, de siguranța normalității, de lideri competenți și preocupați de viitorul și bunăstarea cetățenilor. Este momentul să punem punct improvizațiilor și scenariilor neinspirate, încercărilor nereușite, atitudinilor politicianiste și formelor fără fond. Moțiunea de cenzură depusă astăzi este primul pas spre eliberarea noastră de sub presiunea unui mandat guvernamental ineficient, deschizând astfel contextul unei reașezări a scenei politice și guvernamentale într-un cadru al funcționalității și al competenței.”, susține parlamentarul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.