Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Potec - Sperăm la o medalie de la săritorii noştri la Jocurile Europene

Sport Clasic
camelia potec

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat pentru AGERPRES că aşteaptă o medalie din partea săritorilor români care vor participa la Jocurile Europene din Polonia (21 iunie - 2 iulie).

Doar câştigătorii medaliilor de aur în probele olimpice la sărituri, în cadrul Jocurilor Europene, obţin biletele pentru JO 2024 de la Paris.

''În primul rând îmi doresc să fie toţi sănătoşi, să nu aibă parte niciunul de vreo accidentare. E important pentru ei să-şi facă săriturile în concurs exact aşa cum le-au pregătit şi bineînţeles sperăm şi la o medalie. Ne-am dori o medalie, pentru că ne-am obişnuit să mergem la competiţii şi să tindem către medalii. Ei s-au pregătit bine, dar nu aş dori să pun presiune pe niciunul dintre sportivi. Ne dorim ca fiecare dintre cei care participă să reuşească să execute cât mai bine săriturile pregătite. Avem nişte lideri, avem nişte sportivi cu experienţă şi alţi sportivi care încă îşi câştigă această experienţă'', a spus Camelia Potec.

Unul dintre lideri este Constantin Popovici, 34 ani, campion european în 2022 la sărituri de la mare înălţime (27 m), care în acest an a câştigat concursul de Cupă Mondială de la Fort Lauderdale (SUA) în mai şi s-a impus apoi la Boston în prima etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, de sărituri în apă de la mare înălţime. El va concura la platformă 10 m.

''Eu cred că se va descurca bine, a început anul cu performanţe extraordinare. El şi-a dorit să se califice şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (unde nu s-a calificat - n.r.) şi vrea să se califice la JO 2024 de la Paris, continuându-şi însă drumul, bineînţeles, şi pentru sărituri de la mare înălţime'', a adăugat Potec.

Campioana olimpică de la Atena speră la cel puţin o calificare la sărituri pentru Olimpiada de la Paris: ''Eu sper să avem un reprezentant la Jocurile Olimpice din 2024, mai ales că venim după o ediţie în care nu am reuşit acest lucru la Tokyo. Vrem să avem un săritor la JO, chiar dacă avem problemele ştiute cu bazele de sărituri în apă din România. Până anul trecut aveam un singur bazin, la Bacău, iar de anul trecut am ajuns la două, cu cel de la Otopeni. Acum sperăm ca şi cel de la Sibiu să se refacă într-un timp cât mai scurt şi să poată fi redeschis''.

Anul trecut, Ioana Andreea Cârcu şi Nazanin Adelyne Ellahi au fost medaliate cu argint la platforma sincron la Mondialele de juniori. Amelie Enya Foerster, la numai 15 ani, la aceeaşi competiţie mondială, s-a clasat pe locul 10, în finalele de la trambulina 3 m şi platformă 10 m.

Lotul României de sărituri: Constantin Popovici (platformă 10 m), Alexandru Avasiloaie (trambulină 1 m, 3 m mixt), Angelica Muscalu (platformă 10 m), Adelyne Nazanin Ellahi (platformă 10 m sincron), Ioana Andreea Cârcu (platformă 10 m sincron), Amelie Enya Foerster (trambulină 1 m, 3 m, 3 m sincron mixt). Antrenori: Florin Avasiloae, Adrian Gavriliu, Claudia Roxana Ţiu.

La Jocurile Europene în concursul de sărituri participă 127 sportivi din 25 de ţări în 13 probe, între 22 şi 28 iunie.

La Baku 2015, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Alin Ioan Ronţu (locul 13 la platformă 10 m) şi Ioana Cîrjan (locul 15 la platformă 10 m). În 2019, la Minsk, săriturile nu au mai fost în program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.