Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, interesată să extindă cooperarea comercială cu Slovenia

camera de comert

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Costică Mustaţă, şi secretarul general al acesteia, Sorin Dimitriu, au avut luni o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Slovenia în România, Lea Stancic, prilej cu care au subliniat necesitatea ca CCIB să semneze noi acorduri de cooperare cu instituţii similare din Slovenia, care să stimuleze cooperarea bilaterală.

Potrivit unui comunicat al CCIB, remis luni AGERPRES, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a evidenţiat posibilităţile reale de colaborare între companiile din cele două ţări, pe fondul complementarităţii economiilor României şi Sloveniei.

"Este timpul să semnăm noi acorduri de cooperare cu organizaţii similare din Slovenia, pentru a crea bazele în vederea organizării de evenimente dedicate celor două comunităţi de afaceri, care să stimuleze cooperarea bilaterală", a declarat Costică Mustaţă.

Preşedintele CCIB a subliniat calitatea ofertei româneşti în domeniile industriei constructoare de maşini, industriei energetice, echipamentului industrial şi în tehnologia informaţiei, precum şi oportunităţile oferite de sectorul turistic şi de cel educaţional.

Referitor la componenta educaţională şi academică, secretarul general al CCIB, Sorin Dimitriu, a subliniat deschiderea României nu numai pentru schimburile de studenţi şi de profesori, ci şi pentru cooperarea în proiecte de cercetare.

Ambasadorul Sloveniei a transmis CCIB deschiderea ţării sale în ceea ce priveşte colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

"Avem idei comune cu privire la viitorul Uniunii Europene şi al ţărilor noastre", a comentat Lea Stancic.

Ambasadorul Sloveniei a subliniat disponibilitatea ţării sale de colaborare cu CCIB, inclusiv pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi. De asemenea, ambasadorul sloven a apreciat că, pe lângă reactivarea colaborării între organizaţiile camerale din cele două ţări, următorul pas poate consta în organizarea unor întâlniri sectoriale (tehnologia informaţiei, tehnologii verzi, reciclarea deşeurilor), cu o puternică latură de cooperare în afaceri.

La 31 august 2019, valoarea totală a schimburilor comerciale româno-slovene în primele 8 luni ale anului s-a cifrat la 792 milioane euro, cu 18,5% peste nivelul perioadei similare din 2018. Din total, exportul a fost de 314 milioane euro (+30,3%), iar importul de 478 milioane euro (+18,5%), soldul fiind de 164 milioane euro în favoarea Sloveniei, precizează CCIB.

Menţinerea ritmului evoluţiei schimburilor comerciale bilaterale din primele 8 luni ale acestui an ar conduce la un volum record în 2019, atât la total, cât şi pe componentele acestuia, export şi import, potrivit sursei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.