Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerț și Industrie a României: Prin organizarea Topului Național al Firmelor CNIPMMR încalcă grosolan legea privind protecția mărcilor

CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR

Camera de Comerț și Industrie  a României (CCIR) a luat act asupra organizării de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a evenimentului sub titulatura frauduloasă de Topul Național al Firmelor din România, anunță instituția prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.

”CCIR realizează, începând din anul 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată prin lege să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

În acest context, titulatura „Topul Național al Firmelor” este marcă înregistrată de către CCIR la OSIM având valabilitate cel puțin până în anul 2025. CCIR realizează clasamentul Topul Național al Firmelor prin interclasarea clasamentelor județene, validate de Camerele de Comerț și Industrie Județene, având la bază o metodologie unică, complexă și unitară implementată la nivel național.

Din nefericire, evenimentul organizat azi de către CNIPMMR prin impostură și cu încălcarea nepermisă a legii privind protecția mărcilor înregistrate, a expus mediatic înalți demnitari ai Statului Român, fără ca aceștia să aibă cunoștință că participă la un eveniment care contravine normelor legale în vigoare prin titulatura fraudulos folosită.

Constatând această situație, CCIR își rezervă dreptul de a acționa conform legii, pentru ca astfel de evenimente care eludează normele și dispozițiile legale din România să nu mai poată fi organizate în viitor și să producă reale prejudicii.”, se comunică în documentul citat.

UPDATE - Replica CNIPMMR:

"Ca urmare a comunicatului de presă transmis de către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) cu privire la organizarea evenimentului ”Topul Național al Firmelor Private din România”, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România face următoarele precizări:

- În anul 1993, „Topul Naţional al Firmelor Private” organizat de CNIPMMR a reprezentat o premieră în România, fiind primul eveniment organizat de acest tip (CCIR a organizat evenimentul în anul 1994 deci, CNIPMMR a organizat acest eveniment cu un an înainte);

- Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a emis Certificatul înregistrat cu nr. 70373 din data de 18.04.2005, cu valabilitate până în anul 2015 şi, ulterior, a prelungit valabilitatea mărcii prin care a fost admisă pentru CNIPMMR înregistrarea la OSIM a mărcii „Topul Naţional al Firmelor Private din România” (data înregistrării mărcii CNIPMMR fiind anterioară cu două luni datei de 20.06.2005, data înregistrării la OSIM, a mărcii de către Camera de Comerţ şi Industrie a României);

- Potrivit art. 57 din Legea nr. 62/2011 "Modul de constituire, organizare, funcţionare şi de dizolvare a unei organizaţii patronale se reglementează prin statutul adoptat de către membrii săi, cu respectarea dispoziţiilor legale." iar conform art. 62 alin. 2 "Organizaţiile patronale sunt abilitate să asigure orice servicii cerute de membrii lor, în condiţiile legii";

- Potrivit art. 5 lit. s) din Statutul CNIPMMR, organizația are dreptul să realizeze analize, studii, sondaje de opinie, informări publice, studii de diagnoză şi prognoză, cursuri, seminarii, conferinţe, colocvii, târguri, „Topul Naţional al Firmelor Private din România” şi alte topuri pentru premierea întreprinderilor, „Ziua Întreprinzătorilor”, „Forumul Naţional al IMM-urilor” şi alte activităţi şi evenimente pentru IMM-uri sau în domeniile de interes.

De asemenea, dorim să menționăm faptul că în anul 2008 CNIPMMR a mai avut un litigiu în instanţă cu CCIR pe marca Topului Naţional şi care s-a finalizat cu respingerea cererii CCIR si recunoșterea dreptului CNIPMMR de a utiliza marca.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România urează succes oricărei organizații (inclusiv CCIR) în a organiza evenimente, a oferi suport membrilor lor și mediului de afaceri, considerând că acesta este scopul pentru care aceste organizații sunt înființate și funcționează, iar nu în interesul particular al unor conducători vremelnici de organizații."

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.