Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană încurajează inițiativa Kurzarbeit pentru companiile din România

economica.net
ahk romania

Mediul de afaceri româno-german, reprezentat de AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană), susține și încurajează intenția Guvernului de a implementa modelul „Kurzarbeit” pentru companiile din România, potrivit Mediafax.

„Deja de la debutul pandemiei AHK România a subliniat în mai multe rânduri prin reprezentanții săi și pe diverse canale importanța și necesitatea acestei măsuri, bazându-se pe experiența altor state, în special Germania, unde funcționează cu succes de mai bine de un secol. Între timp mai multe state europene au introdus modelul german”, arată comunicatul.

Este o măsură de susținere a economiei absolut necesară în această perioadă, pentru a putea trece cu bine prin criza actuală și ne bucurăm că Guvernul a decis să aplice acest sistem de muncă flexibilă. „Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri și angajații nu piardă contactul cu locul de muncă”, spune Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România. Și exact asta se realizează prin acest sistem.

Suntem în continuare deschiși la dialog și dorim să ne implicăm în definitivarea cadrului legal, alături de partenerii sociali. Pentru că fără încrederea între partenerii sociali acest mecanism nu poate să funcționeze. Stăm așadar la dispoziția Guvernului pentru a formula constructiv și a finaliza textul de lege pentru implementarea rapida a sistemului „Kurzarbeit” în România.

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) numără pese 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.