Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților a respins solicitarea PNL de sistare a ședinței de plen

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a cerut, miercuri, în plen, sistarea şedinţei şi a criticat introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte suplimentare, pe motiv că procedura este neregulamentară, informează agerpres.ro

Propunerea a fost respinsă prin vot. 

În deschiderea şedinţei, deputaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai, la propunerea Ralucăi Turcan. 

"În acord cu gândul pe care sunt convinsă că l-aţi exprimat cu toţii în acest moment de reculegere, aş dori să spun că regele a simbolizat speranţa într-o Românie demnă, prosperă, respectată şi puternică în care toţi românii să simtă că au şanse egale şi că legea este aceeaşi pentru toată lumea. Foarte mulţi oameni cu aceleaşi aspiraţii îl vor însoţi pe rege pe ultimul drum. (...) Mă uit şi mă întreb unde este domnul Dragnea", a spus Turcan. 

Discursul său a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, pe motiv că nu este o intervenţie pe procedură. 

Raluca Turcan a revenit şi a solicitat, în baza articolului 151 alineatul 5 din Regulamentul Camerei Deputaţilor sistarea şedinţei, iar, în baza articolului 169, să nu fie acceptată nicio propunere de modificare a ordinii de zi pe motiv că au fost făcute neregulamentar. 

Propunerea de sistare a şedinţei a fost respinsă, înregistrându-se 73 de voturi "pentru" şi 139 "împotrivă". 

Dezbaterea a avut loc în contextul în care liderul grupului PSD, Ioan Munteanu, a propus introducerea pe ordinea de zi a plenului modificarea regulamentului forului legislativ. Comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, reunită înainte de şedinţa de plen, a adoptat modificarea regulamentului în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.