Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind insolvenţa persoanelor fizice

faliment

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 309 voturi pentru, proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice. 

"Proiectul de lege oferă un ajutor real românilor de bună-credinţă sufocaţi de datorii. Eu mi-aş fi dorit ca întreaga procedură să fie sub controlul instanţei, dar, având în vedere comentariile CSM care au spus că este posibilă o îngreunare a instanţelor şi în consecinţă termene foarte lungi, am decis ca în faţa dumneavoastră astăzi să vin cu această propunere legislativă care cuprinde două tipuri de proceduri: una administrativă, în faţa unei comisii de insolvenţă, prin care se dă o reeşalonare a datoriilor în baza unui plan de rambursare pe un termen de 5 ani şi numai procedura de lichidare se află în faţa instanţelor de judecată", a spus la dezbatere iniţiatoarea proiectului, deputata PSD Ana Birchall. 

Ea a adăugat că printre principalele avantaje ale acestui proiect se numără faptul că în momentul deschiderii procedurii de insolvenţă se suspendă orice procedură de executare silită şi nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută, se acordă preferinţă planului de rambursare, şi nu lichidării bunurilor, se suspendă de drept acumularea dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere după momentul iniţierii procedurii de insolvenţă şi debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se întinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. 

La dezbateri, reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au afirmat că vor vota pentru acest proiect legislativ. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.