Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care victimele accidentelor sau agresiunilor cu autor necunoscut nu vor plăti cheltuielile medicale

camera deputatilor plen

Camera Deputaților a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care victimele accidentelor sau agresiunilor cu autor necunoscut nu vor plăti cheltuielile ocazionate de asistență medicală, fiind decontate de Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege adoptat, miercuri, de către deputați, vizează modificarea art.320 alin. (1) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Citește și: Noul lider PSD nu renunță la Olguța Vasilescu- Funcția pe care aceasta o va ocupa

„Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale”, arată inițiativa legislativă a deputatului Oana Bîzgan.

Citește și: Decizie definitivă- Alina Bica a fost condamnată

Alineatul modificat mai prevede că „pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de faza de judecată. Cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS)”.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, prin urmare actul normativ merge la promulgarea la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.