Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților a dat undă verde proiectului pentru achiziționarea a cinci avioane F16

anadolu
avioane, turcia

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege care prevede achiziționarea de cinci avioane de luptă F16, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”. Aeronavele vor fi achiziționate de la Guvernele Republicii Portugheze și SUA.

Proiectul de lege adoptat de către deputați prevede continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Au fost 256 „pentru” adoptarea inițiativei legislative, două voturi „împotrivă” și o abținere.

„Propunerea legislativă are ca obiect continuarea dezvoltării capabilităților operaționale aeriene cuprinse în Etapa de tranziție inițială a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forțelor Aeriene. Intevențiile legislative vizează atribuirea contractelor de achiziție pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze și a pachetului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul Statelor Unie ale Americii, precum și faptul că se introduc derogări de la prevederile art. 173, art. 174 și ale art. 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală”, se arată în raportul Comisiei pentru apărare publică, ordine publică și siguranță națională.

Citește și Senatul, vot decisiv pe legile justiției! Pensionarea anticipată a magistraţilor, amânată până la 1 ianuarie 2022

De asemenea, propunerea mai prevede ca Ministerul Apărării Naționale să trimită personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului național, pentru executarea, îndeosebi, a activităților de instruire, operare, mentenanță.

„Prin proiectul de act normativ, se urmărește contiuarea dezvoltării capabilității operaționale aeriene cuprinse în Concepția de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, cuprinsă în programul «Avion multirol al Forţelor Aeriene», prin atribuirea contractelor de achiziție pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze și a Pachedului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul SUA”, se arată în expunerea de motive.

Nicolae Ciucă a solicitat premierului Ludovic Orban, în urmă cu două săptămâni, în ședința de Guvern, introducerea pe ordinea de zi a proiectului de achiziție de avioane F16, în cadrul Programului Avion Multirol.

Proiectul de lege urmează să fie trimis Președintelui României pentru promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.