Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameră Deputaţilor a decis ca Ministerul Justiţiei să facă, la doi ani, un audit privind repartizarea aleatorie a dosarelor în instanţe

just.ro
sigla ministerul justitiei

Ministerul Justiţiei va face, la doi ani, împreună cu corpul magistraţilor, un audit asupra sistemului de repartizare aleatorie a cauzelor completelor de judecată, a decis, miercuri, Camera Deputaţilor.

Astfel, deputaţii au acceptat un amendament al deputatului USR Lucian Stanciu-Viziteu, respins iniţial în Comisia specială parlamentară, la proiectul de modificare a legii de organizare judiciară. "Sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor pe complete de judecată se auditează extern, la fiecare doi ani, sub coordonarea Ministerului Justiţiei şi cu implicarea societăţii civile şi a organizaţiilor profesionale ale magistraţilor. Concluziile auditului sunt publice", prevede amendamentul adoptat.

Viziteu a precizat, în susţinerea amendamentului, că, "deşi legea prevede că repartizarea dosarelor în instanţe ar fi aleatorie, în spaţiul public se vehiculează faptul că această repartizare nu ar fi tocmai aleatorie". "Pentru a întări independenţa justiţiei propun un amendament de transparentizare prin care Ministerul Justiţiei, o dată la 2 ani, va crea un audit asupra acestui tip de repartizare, împreună cu corpul magistraţilor. Raportul auditului va fi public şi va putea fi folosit pentru a îmbunătăţi acest sistem", a explicat acesta.

Amendamentul a fost adoptat cu 180 voturi ''pentru'' şi 56 ''împotrivă'', conform Agerpres. Camera Deputaţilor votează miercuri proiectul de modificare a legii organizării judecătoreşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.