DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Camera Deputaţilor a respins Fondul suveran de investiţii, pensiile speciale ale aleşilor locali și alte 22 de proiecte, unele din 2007

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a respins, marţi, 24 de proiecte de lege, printre care şi cele referitoare la înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, la introducerea pensiilor speciale pentru aleşi locali sau instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice".

Cel mai vechi proiect respins de deputaţi datează din 2007 şi se referă la statutul controlorului civil de trafic aerian, dar sunt şi 8 proiecte aflate la reexaminare ca urmare a declarării lor neconstituţionale în integralitate, prin decizii ale Curţii Constituţionale, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

În acest sens, Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, declarată neconstituţională, care prevedea acordarea unei "indemnizaţii pentru limită de vârstă" primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor judeţene, care îndeplinesc vârsta standard de pensionare. Un proiect respins este şi cel iniţiat de PSD şi fostul preşedinte al formaţiunii Liviu Dragnea care prevedea înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, fiind, de asemenea, declarat neconstituţional.

Citește și: PSD îl pune în oglindă pe Klaus Iohannis: În 2018 condamna Jandarmeria, azi condamnă partidele politice, deși protestele nu au fost organizare de partide politice!

Deputaţii au respins şi Ordonanţa de urgenţă 34/2020 care modifica OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în sensul majorării limitelor maxime şi minime ale sancţiunii contravenţionale a amenzii aplicabile persoanelor fizice şi persoanelor juridice, precum şi stabilirea categoriilor de sancţiuni contravenţionale complementare pentru nerespectarea măsurilor dispuse. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către CCR.

Un alt proiect respins ca neconstituţional se referă la reorganizarea ANAF, în sensul revenirii la modul de organizare a administraţiilor financiare la nivel judeţean, iar altul modifică şi completează unele acte normative din domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii unor incompatibilităţi ale profesiei de medic, medic dentist şi farmacist, modificării vârstei de pensionare a medicilor, introducerea sistemului de telemedicină şi reglementării statutul spitalului republican.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis: ‘Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, sunt toxice și nocive’

Deputaţii au mai respins proiectul de lege care are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice", iniţiat de fostul senator PSD Liviu Pop, precum şi proiectele referitoare la înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor în municipiul Iaşi şi la introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare de către elevii din învăţământul de stat.

Alte proiecte respinse se referă la modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, la impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte regimul materialelor explozive şi la reglementări în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.

Citește și: Dan Barna: ‘Această coaliție va trece România prin criză, indiferent de aceste manifestări huliganice care vor fi sancționate’

Deputaţii au respins şi un proiect care completa Legea nr.123/2012, în sensul desemnării ANRE ca autoritate competentă cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie să îl înmagazineze, dar şi un proiect care viza completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului în sensul ca persoanele fizice şi juridice să poată administra îngrăşăminte chimice doar dacă deţin un program de fertilizare bazat pe analizele chimice ale solului.

Un alt proiect respins a fost iniţiat de fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi care prevedea instituirea, pentru autorităţile care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme anual, a obligaţiei ca un procent de minim 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’ .

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.