Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor anunţă că accesul mass-media la evenimentele grupului USR sunt permise întotdeauna, cu îndeplinirea procedurilor interne

usr uniunea salvati romania

Camera Deputaţilor arată că reprezentanţii mass-media au avut întotdeauna acces la evenimente organizate de grupul parlamentar al USR, cu îndeplinirea tuturor procedurilor interne, inclusiv în zilele în care nu se desfăşurau activităţi parlamentare la sediul Camerei, precizare făcută în contextul în care, vineri, jurnaliştii nu au fost lăsaţi să intre la o conferinţă organizată de parlamentari ai acestei formaţiuni, conform Agerpres.

"Solicitarea USR de a organiza o conferinţă de presă vineri, 2 februarie 2018, a fost transmisă către Secretariatul general al Camerei Deputaţilor la ora 11,50, pentru a se desfăşura la nivelul P1, începând cu ora 12,00, şi nu la Grupul parlamentar al USR, aşa cum au apărut informaţii în spaţiul public. Deoarece astăzi, conform programului aprobat de Biroul permanent, nu au loc activităţi parlamentare în Camera Deputaţilor, secretarul general al instituţiei a solicitat un acord al liderului sau al unui vicelider din partea Grupului USR, potrivit reglementărilor interne, pentru ca respectiva conferinţă de presă să se desfăşoare în spaţiul amintit. După numeroase încercări de a contacta liderul/un vicelider al Grupului, atât de personalul Grupului parlamentar al USR, cât şi de cel al Secretariatului general al instituţiei, răspunsul a fost primit la ora 14,25", a informat Camera Deputaţilor.

"Totodată, dorim să precizăm că ori de câte ori reprezentanţii USR au organizat evenimente la Grupul parlamentar, la care au fost invitaţi reprezentanţii mass-media, aceştia au avut întotdeauna acces, inclusiv în zilele în care nu se desfăşurau activităţi parlamentare la sediul Camerei Deputaţilor, cu îndeplinirea tuturor procedurilor interne", subliniază sursa citată.

Vineri, doi parlamentari ai USR au susţinut o conferinţă de presă despre priorităţile legislative ale formaţiunii în holul de la intrarea în Palatul Parlamentului, în condiţiile în care reprezentanţii presei nu au fost lăsaţi să intre la grupul parlamentar, unde avea loc evenimentul.

Senatoarea Florina Presada şi deputatul Cornel Zainea şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie, considerând că totul are o legătură cu întâlnirea dintre preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, şi George Maior, aflată la acea oră în desfăşurare.

"Am venit astăzi la Parlament, pentru că ne dorim să susţinem o conferinţă de presă, ne-am dorit să o susţinem în cadrul grupului parlamentar al USR despre priorităţile legislative ale Uniunii în noua sesiune parlamentară. Asistăm, din păcate, la un nou abuz al puterii, care conduce serviciile administrative ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, presa nu a fost lăsată să intre până la grupul parlamentar, invocându-se faptul că nu există activitate parlamentară în acest moment în cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Acest lucru nu este adevărat, în acest moment este în desfăşurare o şedinţă a Comisiei pentru controlul activităţii SRI şi în afară de asta faptul că noi avem o activitate la grupul parlamentar înseamnă că există activitate parlamentară", a afirmat Florina Presadă.

Potrivit acesteia, ''de nenumărate ori PSD şi ALDE au avut conferinţe de presă în weekend la Parlament, iar presa a fost lăsată să intre.

"Iată că asistăm la un abuz. Noi, parlamentari ai USR, am dorit să susţinem o conferinţă de presă, iar presa nu a fost lăsată să intre în clădirea Parlamentului. Şi vreau să precizez că sunt în faţa noastră reprezentanţi ai presei de la toate televiziunile de ştiri, staţii radio, agenţii de presă şi aşa mai departe. Ni s-a transmis în primul rând că presa nu poate să intre că nu sunt şedinţe de comisii sau de plen. Deci, pentru PSD, ALDE şi secretariatele generale ale celor două Camere practic activitatea parlamentară înseamnă doar şedinţe de comisii şi de plen. Or, noi ştim că grupurile parlamentare au activitate dincolo de aceste şedinţe formale. Chiar dacă ar fi aşa, ştim că se află în desfăşurare şedinţa Comisiei pentru controlul activităţii SRI. Practic, cred că Secretariatul general al Camerei Deputaţilor nu a dorit ca presa să aibă acces la lucrările acestei comisii pentru controlul activităţii SRI", a susţinut Florina Presadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.