Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor/Comisia pentru tineret şi sport cheamă federaţiile pentru a discuta despre violenţa verbală

stiripesurse.ro
scandal cdep
"Am fost aseară la meciul de handbal CSM Bucureşti - Rapid şi injuriile pe care le-a adus galeria echipei Rapid către jucătoarele CSM şi, în special, către Cristina Neagu sunt injurii care au nevoie de o reacţie din partea Federaţiei Române de Handbal. Nu vorbim în special despre Rapid, ci despre un fenomen, pentru că ştim că jucătoarele acestor echipe se respectă între ele, ştim că între fani, suporteri şi galerii există adesea, de asemenea, respect, dar asemenea comportamente trebuie sancţionate. Prin urmare chemăm la Comisia pentru tineret şi sport din Camera Deputaţilor, în luna martie, atât federaţiile, cât şi cluburile departamentale pentru a discuta împreună despre cum putem să aplicăm mai bine o lege care deja există", a declarat, la Palatul Parlamentului, deputatul USR Oana Ţoiu, preşedintele comisiei.

Ea a adăugat că Legea sportului prevede că responsabilitatea principală a federaţiilor este de a se asigura că, în cadrul competiţiilor sportive, este combătută atât violenţa asupra jucătorilor, cât şi violenţa verbală din partea spectatorilor.

"Mai mult decât atât, există instrumente, inclusiv de sancţionare, nu doar cu amendă, ci şi cu ore de muncă în folosul comunităţii, între 70 şi 120 de ore, acolo unde vorbim de violentă verbală. Dacă jucătoarele noastre extraordinare, aşa cum e şi Cristina Neagu, sunt de fiecare dată chemate la lotul naţional, fac cinste României, trebuie totuşi să îşi îndeplinească şi federaţia responsabilităţile pe care le are în a asigura protecţia jucătoarelor împotriva violenţei, chiar dacă vorbim de violenţă verbală. Vorbim de nevoia de a avea acces la aceste sporturi şi cu familia, erau copii în sală, trebuie să ne asigurăm că sportul nu rămâne ceva la care ţi-e teamă să mergi cu copiii, cu familia, pentru că va fi nevoie să explici ce se întâmplă în afara terenului", a afirmat Ţoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.