Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților votează marți cererea de urmărire penală a lui Nicolae Bănicioiu

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale împotriva domnului deputat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al sănătăţii şi fost ministru al tineretului şi sportului, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, se va dezbate, marți, în plenul Camerei Deputaților.

La încheierea dezbaterilor, deputații vor vota secret, cu bile, dacă cer sau nu cer urmărirea penală a lui Nicolae Bănicioiu.

Deputatul a cerut săptămâna trecută să i se ridice imunitatea pentru că nu are nimic de ascuns și vrea să se lămurească subiectul.

Deputaţii jurişti au aprobat, vineri, ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu. S-au înregistrat 19 voturi 'pentru', 2 voturi 'împotrivă'.

Comisia juridică, prin votul dat pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, a dorit să nu împiedice cu nimic aflarea adevărului, în solicitarea DNA "fiind specificate elemente care duc în zona de infracţiune", a declarat, vineri, preşedintele comisiei, deputatul PSD Nicuşor Halici.

"Solicitarea a venit împreună cu dosarul pe care Parchetul General, prin DNA, l-a instrumentat până în acest moment ca şi infracţiuni in rem, urmând ca după raportul şi mai ales după votul din plenul Camerei Deputaţilor, acesta să revină înapoi la DNA. Până la urmă, interesul public este acela ca, astăzi, Comisia juridică, şi am convingerea că şi plenul Camerei Deputaţilor, nu va împiedica absolut cu nimic aflarea adevărului şi, acolo unde există vinovaţi, aceştia să plătească pe măsura şi gradul vinovăţiei de care se fac responsabili. E o procedură, până la urmă, normală, s-a întâmplat de multe ori în Parlamentul României. E adevărat că s-a mai întâmplat să nu fie chiar aşa, dar astăzi demonstrăm şi noi, mai ales PSD, că nu mai punem absolut nicio piedică nimănui, aşa cum de multe ori, mai ales pe nedrept, s-a spus lucrul acesta", a afirmat Halici la finalul şedinţei.

Potrivit deputatului, "Nicolae Bănicioiu a susţinut că nu are nimic de ascuns în faţa instanţei şi Parchetului şi nu se consideră vinovat de ceea ce a fost identificat în dosarul deschis in rem".

"Nefiind publice discuţiile, nu pot să fac foarte multe precizări. Nu vrem să împiedicăm sau să generăm în vreun fel negativ desfăşurarea anchetei", a adăugat Halici.

El a susţinut că în solicitarea DNA "sunt specificate elemente care duc în zona de infracţiune".

"Nu am analizat să vedem dacă îndeplinesc sau nu sau există acel cumul constitutiv al infracţiunii intrinseci, dar din solicitarea şi referatul PICCJ asumat de un procuror şef sub semnătură, clar că nu putem să punem la îndoială dacă ceea ce a spus este veridic sau nu", a mai declarat deputatul PSD.

Citește și: CLARIFICARE de la Ludovic Orban: FĂRĂ mască la alergat în aer liber

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.