Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameră:Doar câinii, caii, delfinii şi unele specii de păsări exotice mai pot fi folosite în circuri

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Comisia juridică a dat luni raport de adoptare proiectului de lege privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, cu câteva amendamente potrivit cărora doar câinii, caii, delfinii şi unele păsări exotice mai pot apărea în aceste spectacole. În proiectul de lege iniţial era interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie ele capturate din natură, fie născute în captivitate, în spectacole de circ şi în orice alt tip de spectacol sau expoziţie.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a adoptat însă mai multe amendamente prin care se permite folosirea în spectacolele de circ a câinilor, cailor, delfinilor şi animalelor din acvarii şi "a unor specii de păsări exotice granivore". Proiectul de lege a fost iniţiat de fostul deputat Remus Cernea şi a fost respins de Senat.

"Acest vot va reprezenta un mare pas înainte, moral, pentru societatea românească, pentru că animalele la circuri suferă îngrozitor, am avut şi acel accident teribil cu tigrii care au murit arşi de vii, alte animale care au murit, dar, dincolo de asta, vă spun că pentru un animal sălbatic o existenţă petrecută în captivitate este o tortură fără seamăn, este o tortură comparabilă cu a unui om care ar sta închis întreaga viaţă. Numerele de circ presupun diverse acţiuni care sunt nenaturale, să sari prin foc, să stai pe o minge dacă eşti elefant, la toate aceste numere de circ se ajunge adesea prin tortură, prin înfometare, prin diverse practici extrem de chinuitoare pentru animale. Mă bucur că România iese din zona neagră a ţărilor care permit astfel de cruzimi în circuri. Divertismentul bazat pe cruzime faţă de animale nu este un divertisment, nu este un act educativ să îi duci pe copii să vadă astfel de spectacole", a spus Cernea, prezent şi el la şedinţa Comisiei juridice, anunţă Agerpres.

Proiectul urmează să intre în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.