Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat o lege care sporeşte controlul guvernamental asupra şcolilor

Polonia

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat, joi, o lege în virtutea căreia controlul guvernului asupra şcolilor va fi înăsprit şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT, transmite Reuters.

Actul normativ a fost adoptat cu 227 de voturi pentru şi 214 voturi împotrivă. Legea va intra acum în dezbatere în Senat.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, susţine că schimbările aduse de lege sunt necesare pentru a proteja copiii, dar opozanţii susţin că noua lege face parte din eforturile PiS de a elimina valorile liberale din viaţa publică, potrivit Agerpres.ro.

Conform noii legi, activităţile extracuriculare desfăşurate de ONG-uri în şcoli vor trebui să fie aprobate de supervizori desemnaţi special de guvern. De asemenea, în baza noii legi directorii de şcoli vor putea fi destituiţi mai uşor.

Ministrul educaţiei polonez Przemyslaw Czarnek a afirmat că supervizorii au dreptul de a bloca orice programă şcolară care ar fi ''o ameninţare pentru moralitatea copiilor'', în special când vine vorba despre educaţia sexuală.

Parlamentara de stânga Agnieszka Dziemianowicz-Bak a scris pe Twitter că, în loc să trateze chestiuni precum depresia şi sărăcia extremă în rândul copiilor polonezi, ministrul Czarnek se ocupă de ''politizarea şcolilor poloneze''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.