Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor a adoptat un text ce restrânge importurile provenite din regiunea chineză Xinjiang

china sua

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat, miercuri, un text legislativ ce restrânge importurile de produse fabricate în Xinjiang, pentru a condamna astfel ''munca forţată'' la care este supusă minoritatea musulmană uigură în această regiune din nord-vestul Chinei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Textul, adoptat cu 428 de voturi pentru şi un vot împotrivă, le cere companiilor americane să demonstreze ''cu probe clare şi convingătoare'' că niciun produs importat din regiunea Xinjiang nu a fost fabricat folosind munca forţată.

''În acest moment, Beijingul orchestrează o campanie de reprimare brutală şi accelerată contra poporului uigur şi altor minorităţi musulmane'', a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, înaintea votului.

''În Xinjiang şi în întreaga Chină, milioane de persoane sunt supuse încălcărilor scandaloase ale drepturilor omului: de la supraveghere în masă şi poliţie disciplinară la tortura în masă, inclusiv izolarea în celulă şi sterilizări forţate, trecând prin intimidarea jurnaliştilor şi a militanţilor care au îndrăznit să expună adevărul'', a subliniat Pelosi.

Beijingul, ce respinge acuzaţiile referitoare la tratamentul aplicat uigurilor, nu a reacţionat încă la votul din Camera Reprezentanţilor.

În luna iulie, Senatul american votase un proiect de lege similar. Cele două texte vor trebui acum să fie armonizate. Versiunea finală va fi apoi promulgată de către preşedintele Joe Biden, dar deocamdată Casa Albă nu s-a exprimat clar în sprijinul textului.

Acest vot din camera inferioară a Congresului american intervine la câteva zile după anunţul privind boicotarea diplomatică de către SUA a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, din februarie anul viitor, pentru a denunţa încălcările grave ale drepturilor omului în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.