Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Reprezentanţilor a votat împotriva finanţării de urgenţă a zidului dorit de Donald Trump. Președintele SUA a anunțat că va uza de VETO-ul său

Congresul SUA

Camera Reprezentanţilor, sub control democrat, a votat marţi cu o majoritate confortabilă împotriva situaţiei de "urgenţă naţională" decretate de preşedintele american, Donald Trump, pentru a putea construi un zid antiimigraţie ilegală la frontiera cu Mexicul, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Augustin Lazăr, atac EXPLOZIV la Guvern: Consultările sunt PRAF în ochi

Mai mult de zece republicani au sprijinit textul. Este rândul Senatului, cu majoritate republicană, să se pronunţe în următoarele zile asupra acestei rezoluţii care vizează să pună capăt situaţiei de "urgenţă naţională". Textul are şanse să fie, de asemenea, aprobat în camera superioară a Congresului SUA.

Dacă rezoluţia este în final adoptată de cele două camere, Donald Trump a promis solemn că va face uz pentru prima dată de dreptul său de veto prezidenţial pentru blocarea ei.

"Dacă voi face uz de veto? 100%", le-a spus vineri preşedintele american jurnaliştilor aflaţi în Biroul Oval.

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’

Omul de afaceri republican s-a arătat încrezător că, ulterior, Congresul nu va putea trece peste veto-ul său, pentru aceasta fiind necesară o majoritate de două treimi în fiecare cameră.

Ar fi însă extrem de stânjenitor pentru preşedintele republican să utilizeze pentru prima dată dreptul său de veto ca să salveze o măsură ce deranjează chiar şi în propria tabără, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.