Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameră: Se majorează salariile personalului Bibliotecii Naţionale, Bibliotecii Academiei Române şi Institutului pentru minorităţile naţionale

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o propunere legislativă privind majorarea salariilor pentru personalul Bibliotecii Naţionale, Bibliotecii Academiei Române şi Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale, anunță AGERPRES.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 38 alin. (3) lit. (d) din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, preconizându-se acordarea unei majorări salariale pentru personalul Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Academiei Române.

"Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Academiei Române, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice", prevede textul adoptat.

De asemenea, "începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea 153/2017".

"Prin excepţie de la prevederile art. 34 alin. (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru personalul din structura Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, care ocupă funcţii şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii ce impun acordarea sporurilor specifice, în conformitate cu prevederile art. 23 şi art. 25 ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, personal care nu avea în plată sporuri în luna decembrie 2018, respectiv pentru personalul nou încadrat, se acordă sporurile cuvenite, în cuantumul corespunzător, raportat la salariul de bază existent în plată în luna decembrie 2018", mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.