Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camere pentru audierea minorilor şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajate în toate instanţele

wbdg.org/
camera de audiere

Toate instanţele din circumscripţia Curţii de Apel (CA) Alba Iulia vor avea amenajate până la finalul acestui an camere pentru audierea minorilor şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, Liviu Gheorghe Odagiu, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui CA Alba Iulia, în prezent sunt amenajate spaţii speciale pentru audierea minorilor la fiecare din cele 3 tribunale şi 3 judecătorii din municipiile reşedinţă de judeţ, respectiv la Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva, Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia, Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu.

"Fiecare dintre ele are amenajat câte un astfel de spaţiu. Asemenea spaţii sunt amenajate la Judecătoria Mediaş şi, acum, este în curs de amenajare un asemenea spaţiu la Judecătoria Sebeş, printr-un proiect al Ministerului Justiţiei. Este unul dintre obiectivele pe care ni le dorim să le implementăm la toate instanţele din circumscripţie (19 - n.r.) pe parcursul anului 2022, alături de, ceea ce am început anul trecut, amenajarea accesului şi facilităţilor necesare pentru persoanele cu dizabilităţi de acces la serviciul public pe care îl oferă justiţia. Ne propunem ca, până la finalul anului 2022, toate instanţele să aibă asemenea camera de audiere a minorilor. Ne propunem ca, până la finalul anului 2022, toate instanţele să aibă facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, pornind de la site şi ajungând la o toaletă de bun simţ adaptată pentru nevoile speciale ale acestor persoane", a declarat preşedintele CA Alba Iulia.

La rândul său, vicepreşedintele CA Alba Iulia, Oana Maria Petraşcu, a precizat că site-ul propriu al CA, curteadeapelalbaiulia.ro, a fost îmbunătăţit în 2021 cu opţiuni de accesibilitate adaptate şi pentru persoanele cu dizabilităţi. "Acestea au constat în cititor text, tastatură virtuală şi un fond vizibil", a explicat aceasta.

De asemenea, potrivit vicepreşedintelui, în urma solicitărilor formulate de conducerea instanţei, spaţiile publice exterioare din apropierea accesului în clădirea CA Alba Iulia au fost modernizate de către serviciile specializate ale Primăriei (Alba Iulia - n.r.), inclusiv cu o rampă nouă de acces, cu indicatoare directoare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Oana Maria Petraşcu a subliniat că asigurarea accesului publicului justiţiabil cu handicap locomotor la sălile de şedinţă şi la celelalte compartimente publice de la etajele superioare ale clădirii a fost, de asemenea, un obiectiv principal. Ea a făcut referire la proiectul de montare a două ascensoare de persoane, care vor fi date în curând în funcţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.