Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron: Țările din Schengen trebuie să aibă răspunsuri privind refugiații

David-Cameron-001

Premierul britanic, David Cameron, a aparat decizia Marii Britanii de a nu participa la sistemul obligatoriu european de redistribuire a refugiatilor, argumentând ca tara sa, care nu face parte din spatiul Schengen, poate lua propriile decizii, relateaza AFP în pagina online.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat miercuri un plan privind redistribuirea între statele membre UE a unui numar de 160.000 de refugiati care au sosit în Italia, Grecia si Ungaria.

"Daca ne concentram numai pe cotele de repartizare a refugiatilor în Europa, nu vom rezolva problema si trimitem un mesaj oamenilor ca de fapt este o idee buna sa ia o ambarcatiune si sa faca acea calatorie periculoasa", a afirmat Cameron miercuri în Parlament.

"Europa trebuie sa ajunga la propriile raspunsuri, pentru acele tari care fac parte din Schengen. Marea Britanie, care are propriile granite, are abilitatea de a lua decizii suverane", a precizat el.

Marea Britanie este scutita de la politica UE privind azilul si imigratia, iar Cameron anuntase deja ca tara sa nu va fi implicata în niciun sistem de cote.

Premierul britanic a informat luni ca tara sa va primi 20.000 de refugiati sirieni în urmatorii cinci ani, din tabere situate în jurul tarilor afectate de razboaie.

Membrii Partidului Laburist de opozitie au apreciat însa ca aceasta promisiune nu este suficienta, întrucât nu ia în considerare numarul mare de imigranti care deja au ajuns în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.