Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron, pus la zid de contestatari: Ce nu a făcut premierul britanic înainte de votul pentru Brexit

al-jazeera.com
brexit

Susţinătorii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (aşa-numitul Brexit) l-au criticat pe premierul britanic David Cameron pentru că nu a reuşit să cadă de acord cu privire la o dezbatere televizată în direct în perspectiva referendumului din 23 iunie privind apartenenţa Marii Britanii la forul comunitar, transmite DPA.

 

David Cameron şi Nigel Farage, liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), urmează să apară separat la postul britanic de televiziune ITV.

 

Campania 'Vote Leave', care este susţinută şi de unii membri ai executivului britanic, l-a acuzat pe David Cameron că se fereşte de o dezbatere cu liderii campaniei respective.

 

''Prim-ministrul spune că avem nevoie de o dezbatere adecvată despre fapte, dar el este prea laş pentru a avea o dezbatere cu oricine de la conducerea campaniei 'Vote Leave' '', a afirmat Douglas Carswell, singurul parlamentar britanic membru al UKIP.

 

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, şeful executivului de la Londra a precizat că problema campaniei 'Vote Leave' este aceea că reprezentanţii ei au făcut declaraţii false despre costurile şi beneficiile ieşirii Marii Britanii din UE.

 

''Astăzi, experţi credibili avertizează în legătură cu riscurile (unui Brexit) pentru securitatea noastră economică, în timp ce campania 'Vote Leave' recurge la neadevăruri'', a spus Cameron, făcând referire la avertismentele cu privire la Brexit făcute de şeful companiei japoneze Hitachi, de banca centrală a SUA şi de Organizaţia Mondială a Comerţului.

 

Un sondaj ORB, realizat pe un eşantion de 800 de persoane şi publicat de cotidianul The Telegraph, arată că 48% dintre britanici vor vota pentru rămânerea ţării lor în UE, iar 47% pentru ieşirea din blocul comunitar.

 

Un alt sondaj, realizat săptămâna trecută de YouGov pe un eşantion reprezentativ de 3.500 de persoane, indica faptul că 41% dintre britanici vor vota pentru rămânerea ţării în Uniunea Europeană şi 45% pentru ieşirea din UE.

 

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieşirii din Uniunea Europeană. La Summitul UE din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ''reînnoieşte pactul'' Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menţinerea ţării sale în interiorul blocului comunitar, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.