Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron, reactie dupa uciderea lui 'Jihadi John' - liderul 'britanic' al Statului Islamic

jurnalist-decapitat

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că, dacă uciderea lui 'Jihadi John', britanicul militant al Statului Islamic, în cursul unui raid aerian în Siria, se va confirma, acesta va fi o lovitură în inima acestei organizaţii jihadiste, transmite Reuters.

Într-o declaraţie făcută presei în faţa reşedinţei sale din Downing Street 10, Cameron a afirmat că raidul care l-a vizat pe cetăţeanul britanic Mohammed Emwazi a fost un efort combinat al Marii Britanii şi SUA şi 'un act de autoapărare'. 'A fost lucrul corect de făcut', a subliniat el.

'Dacă această lovitură a avut succes - încă aşteptăm confirmarea acestui fapt -, va fi o lovitură în inima ISIL (Statul Islamic)', a susţinut Cameron.

'Ea le va demonstra celor care ar face rău Marii Britanii, poporului nostru şi aliaţilor noştri, că avem un braţ lung, avem o hotărâre nestrămutată şi nu îi vom uita niciodată pe cetăţenii noştri', a adăugat prim-ministrul britanic.

Potrivit AFP, un responsabil militar american de rang înalt, citat de Fox News, a afirmat la rândul său: 'Suntem siguri în proporţie de 99% că l-am ucis', în timp ce un alt oficial militar a vorbit, la BBC, de un 'grad înalt de certitudine' că 'Jihadi John' a fost omorât.

Canalul de televiziune CNN şi cotidianul Washington Post, citând responsabili americani, afirmă că atacul a fost întreprins cu o dronă şi că ţinta fusese reperată în urmă cu mai multe zile de către serviciile secrete americane.

'Jihadi John', pe numele adevărat Mohammed Emwazi, a apărut în imagini de propagandă ale jihadiştilor, alături de ostatici americani, britanici şi japonezi îmbrăcaţi în salopete portocalii, exact înainte de executarea lor prin decapitare. Îmbrăcat în negru şi cu o cagulă care îi lăsa la vedere doar ochii şi nasul, 'Jihadi John' rostea cu accent britanic ameninţări împotriva guvernelor ţărilor din care proveneau ostaticii. În urma acestor înregistrări, el a devenit simbolul ameninţării reprezentate de Statul Islamic şi unul dintre cei mai căutaţi indivizi din lume.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.