Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron: Statul Islamic pregatește atacuri teribile în Marea Britanie

cameron

Premierul David Cameron a avertizat luni ca jihadistii gruparii Statul Islamic (SI) din Siria si Irak planuiesc atacuri tintite împotriva Marii Britanii, adaugând ca acestia reprezinta o amenintare existentiala pentru Occident, relateaza Reuters.

David Cameron a facut aceste declaratii în contextul în care un atacator islamist a ucis pâna la 30 de turisti britanici vineri, în Tunisia, în ceea ce politicienii britanici au descris ca fiind cel mai sângeros atac asupra cetatenilor lor de la atentatele de la Londra din 2005.

'Este o amenintare existentiala pentru ca ceea ce se întâmpla aici este o pervertire a unei mari religii, iar crearea acestui cult al mortii otravitor seduce prea multe minti tinere', a declarat premierul conservator pe postul de radio BBC.

'Exista oameni în Irak si Siria care comploteaza sa comita acte teribile în Marea Britanie si în alte locuri si atât timp cât SI exista în acele doua tari suntem amenintati', a adaugat Cameron.

Nivelul amenintarii teroriste internationale stabilit de Marea Britanie este în prezent cel de 'sever', al doilea cel mai de sus, ceea ce înseamna ca un atac este 'foarte probabil'. Politia sustine ca a lansat una dintre cele mai importante operatiuni antiterorism ale sale din ultimul deceniu dupa atacul armat din Tunisia.

Într-un articol publicat duminica în The Daily Telegraph, Cameron a semnalat ca vrea ca autoritatile sa adopte o linie mai dura împotriva extremistilor musulmani din Marea Britanie, sa faca mai mult pentru a contesta ceea ce ar reprezenta, în perceptia sa, niste opinii inacceptabile.

'Trebuie sa fim mai intoleranti cu intoleranta, respingând orice persoana ale carei opinii tolereaza discursul islamist extremist', a scris David Cameron.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.