Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camioanele Sectorului 4, încărcate cu ajutoare pentru sinistrați, pleacă către Turcia, cu destinația Tekirdağ / Video

daniel băluță ajutoare turcia

Campania umanitară de strângere de ajutoare pentru familiile afectate de cutremurele din Turcia, organizată de comunitatea Sectorului 4, s-a încheiat! În urma eforturilor pe care oamenii, împreună cu autoritatea locală le-au făcut, s-au strâns 1.000 de saltele, 3.000 de pături, 1.200 de saci de dormit, în jur de 1.000 de perechi de încălțăminte, corturi, radiatoare și aeroterme, 12 tone de haine și aproximativ două tone de alimente neperisabile. Oamenii au mai donat apă, produse de igienă și de îngrijire pentru bebeluși.

Toate aceste bunuri au fost încărcate în TIR-uri care vor pleca mâine, vineri, 17 februarie a.c., către Turcia, cu destinația Tekirdağ. De acolo, produsele vor fi preluate de către Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și distribuite ulterior comunităților din zonele grav afectate de cutremurele care au zguduit sudul țării.

Au fost prezenți primarul Daniel Băluță și Ambasadorul Turciei la București, Özgür Kıvanç Altan

La sala de sport a Liceului Tehnologic Dacia, unde au fost colectate bunurile destinate sinistraților din Turcia, au fost prezenți astăzi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță și Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.

„Mulțumesc foarte mult comunității noastre care a reacționat extraordinar de rapid pentru a ajuta oamenii din Turcia, afectați de un dezastru natural de o asemenea amploare. Locuitorii sectorului nostru au arătat că le pasă și că nu pot rămâne indiferenți în fața suferinței semenilor noștri”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

La rândul său, ambasadorul Turciei a mulțumit comunității Sectorului 4 pentru compasiunea și generozitatea exprimate. „Țara noastră a fost lovită de o mare nenorocire, poporul nostru plânge, iar foarte mulți dintre noi ne-am pierdut rude și prieteni. Ne-am trezit dintr-o dată cu nevoia de ajutor. Dumneavoastră ați reacționat cu sinceritate și ne-ați întins o mână de ajutor. Ați reușit să mobilizați atâta lume, să generați o energie pozitivă și să strângeți atât de multe lucruri de o necesitate primordială. Nu vom uita niciodată asta!”, a declarat Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.