Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania aeriană rusă urmărește probabil să degradeze capacitatea de contraofensivă a Ucrainei (ISW)

suhoi 27 avion

Recentele lovituri cu drone și rachete ale Rusiei urmăresc probabil să perturbe operațiunile de contraofensivă ale Ucrainei, a scris Institutul pentru Studierea Războiului în raportul său din 14 mai.

Recentele lovituri au vizat Kievul și „presupusele instalații industriale și logistice militare ucrainene în zonele din spatele adânci”. Alegerea țintelor, combinată cu utilizarea dronelor Shahed pentru a copleși apărarea antiaeriană ucraineană, sugerează că capacitatea de contraofensivă este ținta noii campanii aeriene ruse.

„Pretinsele ținte și natura limitată a acestei campanii indică faptul că forțele ruse sunt imediat preocupate de capacitățile actuale ucrainene de a lansa operațiuni contraofensive, deși eficacitatea redusă a acestor lovituri probabil nu constrânge semnificativ capacitățile ucrainene în general”, scrie raportul.

Recentele atacuri rusești în Ucraina au rănit civili și au deteriorat infrastructura. La Kiev, Forțele Aeriene ale Ucrainei au interceptat toate dronele Shahed de fabricație iraniană lansate de forțele ruse spre capitală pe 13 mai.

De la începutul invaziei la scară largă, 740 de sirene de raid aerian au sunat la Kiev, a raportat Ministerul Apărării pe 12 mai. Timpul combinat al acestor sirene a fost de 851 de ore și 38 de minute, sau peste 35 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.