Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania electorală a decidenților din învățământ / COMENTARIU

rptv.ro
Sarmiza Andronic

Deși cursurile s-au încheiat într-un mod care a luat prin surprindere pe toată lumea, din cauza pandemiei cu care ne luptăm și azi, ministrul Anisie nu a avut timp să se dezmeticească și să asigure o coerență în ceea ce privește începerea cursurilor pentru 14 septembrie 2020.

Nici nu ar avea cum, din mai multe motive, dar unul dintre acestea e că prioritatea, în mintea majorității persoanelor din jurul ministrului, o reprezintă campania electorală. Așadar, angajații ministerului, nu toți, evident, ci o bună parte din ei, cei mai importanți, sunt în plină campanie, cerând votul populației și nu lucrând la minister pentru strategia începerii anului școlar.

Într-un an fără probleme, acesta ar fi fost un lucru normal. Dar ce ne facem când întrebările nu mai contenesc, iar noi nu avem de la cine să primim răspunsuri? De luni de zile, în mass-media românescă se discută despre problemele legate de învațământ. De luni de zile la minister e pauză. Elevii acestei țări sunt bulversați și în pericol. Părinții nu au răspunsuri, iar siguranța copiilor stă în mâinile unor oameni care au alte priorități.

Așa se face că descoperim pe profilurile de Facebook ale acestora, dar și în presă, cum responsabilii din învățământ sunt pe străzi, unde cu siguranță, nu pot gândi și strategia pentru următoarea perioadă a învățământului românesc.

Așadar, Ionel Pușcaș, inspector școlar general al Municipiului București și Liliana Toderiuc Fedorca, adjunct al acestuia, sunt candidați pe listele PNL pentru Consiliul General. De asemenea,  Marina Manea este candidat pentru Consiliul Local al Sectorului 3 și Daniel Mălăelea, candidat pentru  Consiliul Local al Sectorului 5, ambii inspectori generali adjuncți ai ISMB.

În fotografiile publice cu care se mândresc candidații PNL, în plină campanie electorală, se află și ministrul Anisie, în continuare implicată maxim și în campania pentru Sectorul 2 - acolo unde e președinte - Virginia Rentea, șef de cabinet al Secretarului de Stat pentru Învățământul Preuniversitar, Luminița Barcari, dar și Corina Ceamă, șef birou Incluziune Școlară în Ministerul Educației și Cercetării. Luminița Barcari e și ea candidat la CJ Ialomița și o putem găsi zilele acestea în județ, alături de candidații PNL la primării.

Directorul Editurii Didactice și Pedagogice, dl Claudiu Săftoiu, e și el pe străzi și are, alături de multe fotografii în tricou galben, un filmuleț de promovare despre violența urbană, el candidând pentru un post de consilier la Consiliul Local al Sectorului 2. Consideră domnul Săftoiu că manualele școlare nu le mai sunt utile elevilor deoarece avem și învățământ online?

La jumătatea lunii trecute, Ion Sorin, candidatul PNL la conducerea CJ Dâmbovița, actualul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-a bucurat  de prezența Ministrului Învățământului, Monica Anisie, la anunțarea candidaturii, acesta fiind și pe primul loc pe lista de candidați ai PNL la Consiliul Județean.  Așadar, avea nevoie acest domn de susținerea și prezența fizică obligatorie la Dâmbovița a ministrului, că doar ambii se ocupă de învățământ (sau nu se ocupă!).

Acestea sunt doar câteva exemple de oameni care cer votul românilor. Sunt candidați care se ascund în spatele PNL, fără vreun merit special, dar cu mari responsabilitați neonorate. Sunt oamenii care ar fi trebuit să fie pe teren nu în calitate de candidați, ci în calitate de decidenți pentru învățământul românesc.

Da, mâine începe școala, cu acești angajați ai statului, dar mai ales cu acești candidați ai PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.