Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de recuperare a unei chitare bas care i-a aparținut lui Paul McCartney

verdenfata.com
chitara

La mai bine de 50 de ani de la dispariţia unei chitare bas cu care Paul McCartney a cântat unele dintre cele mai mari hituri ale trupei Beatles, o campanie majoră a fost lansată în speranţa de a recupera această "comoară", notează AFP.

Paul McCartney a achiziţionat chitara cu 30 de lire sterline (echivalentul a 35,10 euro la cursul de astăzi) la Hamburg, în Germania, în 1961 şi a înregistrat cu ea piese ca "Love Me Do", "She Loves You" şi "Twist and Shout",  conform Agerpres.

De asemenea, McCartney a cântat la această chitară bas la concerte din Hamburg şi Liverpool şi la primele înregistrări din Abbey Road Studios, legendarul studio londonez.

În ianuarie 1969, în timp ce trupa se afla la Londra pentru a înregistra mai multe melodii, printre care "Get Back", chitara bas a dispărut.

Nick Wass, care lucrează pentru Höfner, marca instrumentului dispărut, şi jurnaliştii Scott şi Naomi Jones au lansat o campanie, proiectul "The Lost Bass", în speranţa de a recupera chitara şi de a rezolva ceea ce ei numesc "cel mai mare mister al rock and roll-ului".

Nick Wass a declarat pentru mass-media britanice că Paul McCartney i-a povestit despre chitara bas într-o conversaţie recentă. Acesta ar fi fost începutul campaniei.

"Este atât de important pentru el (Paul McCartney) să vadă din nou acea chitară, pentru că a fost prima", a completat Scott Jones.

Pentru cei care cred că recuperarea ei este o misiune imposibilă, iniţiatorii campaniei amintesc că John Lennon şi-a pierdut chitara Gibson în 1963, dar că aceasta a apărut 51 de ani mai târziu şi a fost vândută la licitaţie pentru suma 2,4 milioane de dolari (2,2 milioane de euro).

La 24 de ore după ce proiectul a fost lansat, sâmbătă, Scott Jones a declarat că a primit sute de e-mailuri, inclusiv două care ar putea constitui piste interesante.

În cazul în care campania "The Lost Bass" va reuşi să găsească instrumentul, acesta îi va fi returnat lui Paul McCartney, au asigurat organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.