Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor din judeţul Giurgiu pentru rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân

smartradio.ro
caine catelus veterinar caini

Un număr de 121 de câini şi pisici cu şi fără stăpân din judeţul Giurgiu au fost sterilizate în ultima lună în cadrul unei campanii iniţiate de Consiliul Judeţean, care îşi propune rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân şi evitarea abandonului acestora pe domeniul public, anunță Agerpres.

"În cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu am gândit o strategie pe termen lung, care se va derula pe parcursul a cel puţin doi ani de zile, prin care vom lua legătura cu toate primăriile din judeţ pentru reducerea incidenţei actelor de cruzime şi maltratare şi reducerea abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân, mai ales că noi avem, în judeţ, această situaţie foarte gravă a câinilor fără stăpân. Astfel, toate primăriile au obligaţia de a lua legătura cu cetăţenii pentru ca aceştia să îşi sterilizeze animalele la cabinetele veterinare în localităţile unde există astfel de cabinete sau se pot contacta servicii ale unor clinici veterinare mobile", a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanta CJ Giurgiu, Clara Mărculescu.

Ea spune că în paralel cu această acţiune de informare şi primăriile vor trebui să gestioneze situaţia câinilor fără stăpân şi să achiziţioneze servicii pentru sterilizarea acestora sau adăpostirea animalelor fără stăpân.

"Până acum, CJ Giurgiu a luat legătura cu primăriile din 15 dintre cele 54 de localităţi din judeţ şi au fost organizate două campanii de sterilizare a câinilor şi pisicilor la Mihai Bravu şi în municipiul Giurgiu în timpul cărora au fost sterilizate 121 de animale, câini şi pisici, cu stăpân şi fără stăpân, iar acţiunea va continua în perioada următoare în municipiul Giurgiu când vor mai fi sterilizate 150 de animale", a completat Clara Mărculescu.

Acţiunea de sterilizare a animalelor a fost organizată logistic de Consiliul Judeţean Giurgiu şi susţinută financiar de Asociaţia Romania Animal Rescue.

Sterilizările au fost efectuate de medici de la spitalul veterinar Center of Hope, iar întreaga acţiune s-a desfăşurat cu sprijinul voluntarilor, al unui cabinet veterinar din municipiu, a Asociaţiei pentru protecţia animalelor Pheonix animal protection and human, Biroul Poliţia Animalelor din cadrul IPJ Giurgiu, ISU Giurgiu şi Poliţia Locală.

Costurile sterilizării unui singur animal se ridică la aproximativ 30 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.