Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de testare în masă în Macao, după apariţia unor cazuri de COVID-19

premiumtimesng.com
covid-19

Regiunea chineză Macao a desfăşurat marţi o campanie de testare în masă a celor 700.000 de rezidenţi după apariţia, în ultima săptămână, a unor cazuri de COVID-19, inclusiv la un important cazinou, situaţie care a determinat autorităţile să închidă 1.500 de persoane în interiorul localului, informează Reuters.

Toţi rezidenţii acestui centru global al jocurilor de noroc au primit dispoziţie să efectueze marţi un test PCR, iar apoi să se testeze zilnic cu teste rapide antigen. Ordinul a fost dat în contextul apropierii taifunului Nalgae de sudul Chinei întrucât autorităţile speră ca testele PCR să poată fi finalizate într-o singură zi, potrivit Agerpres.

Autorităţile au închis duminică cazinoul Cotai deţinut de MGM China, angajaţii şi vizitatorii primind dispoziţie să rămână în interior timp de trei zile. Nu este clar dacă li se va permite să părăsească marţi localul.

După trei luni în care nu a existat aproape niciun caz de COVID-19, în ultimele zile au fost descoperite 11 infectări, iar revenirea restricţiilor reprezintă un pas înapoi pentru directorii de cazinouri şi pentru investitorii dornici să-şi recupereze veniturile generate din jocurile de noroc.

Există însă şi o veste bună pentru industrie întrucât călătoria la Macao a devenit mai uşoară pentru rezidenţii din China continentală începând de marţi odată cu implementarea unui sistem online de vize care înlocuieşte obligativitatea depunerii unor cereri în persoană.

Macao, o regiunea administrativă specială chineză, a adoptat politica zero-COVID a Chinei, care are drept obiectiv stingerea oricărui focar apărut şi implementarea unor lockdownuri frecvente. În China continentală, autorităţile au închis săptămâna aceasta parcul de distracţii Disney din Shanghai, iar uzina Foxconn din Zhengzhou continuă să se confrunte cu plecarea angajaţilor din cauza restricţiilor dure anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.