Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de ură pe reţelele sociale vizând o asociaţie palestiniană LGBTQ

pridepropaganda.com
propaganda lgbt

O asociaţie palestiniană pentru drepturile LGBTQ este ţinta unei campanii de ură pe reţelele sociale după ce a anunţat desfăşurarea unui eveniment în Cisiordania ocupată interzis de autorităţile palestiniene, relatează miercuri France Presse potrivit Agerpres.

Fundaţia al-Qaws, care apără drepturile palestinienilor gay, bisexuali şi transgender, a anunţat la începutul lunii august desfăşurarea unei tabere pentru "tineri bărbaţi şi femei, între 18 şi 24 de ani", cu diferite orientări sexuale, pentru a evoca diverse aspecte ale sexualităţii lor şi "relaţia lor cu societatea".

Ca răspuns, poliţia palestiniană a anunţat sâmbătă că a declanşat "urmărirea judiciară a organizatorilor acestui eveniment" şi a promis că "va împiedica orice activitate" al-Qaws, invocând "o violare a idealurilor şi valorilor societăţii palestiniene".

Întrebat din nou de AFP marţi, purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat de această dată că adunarea nu a făcut obiectul unei declaraţii prealabile a autorităţilor, aşa cum prevede legislaţia.

Duminică, într-un comunicat, al-Qaws "a condamnat utilizarea urmăririi judiciare, a intimidării şi ameninţărilor cu arestarea, fie de la poliţie sau de la membrii societăţii".

De asemenea, asociaţia a făcut referire la numeroase mesaje de ură pe social media după ce a fost publicată invitaţia la acest eveniment.

Omar al-Khatib, membru al-Qaws, a declarat că această campanie violentă s-a intensificat după comunicatul forţelor de ordine.

Pe 4 august, al-Qaws a organizat un eveniment "cultural" la Nablus, în Cisiordania ocupată.

Asociaţia are sediul în Haifa, Israel, şi funcţionează la Ierusalim, precum şi la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

Homosexualitatea este un subiect tabu în societatea palestiniană. Nicio legislaţie nu interzice actele sexuale între persoane de acelaşi sex în Cisiordania ocupată sau în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului ocupată şi anexată de Israel. În schimb, în Fâşia Gaza, homosexualitatea se pedepseşte cu 10 ani de închisoare, aminteşte AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.