Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de vaccinare la Ţăndărei - Au fost imunizați 142 de copii

MFE
Vaccinare

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că 142 de copii au fost vaccinaţi într-o campanie derulată la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, rata de vaccinare depăşind, astfel, 62 la sută. Campania a fost derulată în perioada 7 – 10 mai de către MS, OMS şi UNICEF potrivit mediafax.

”În urma campaniei de informare şi vaccinare derulată de Ministerul Sănătăţii, rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62. În aceasta perioadă, la sediul Primarie din Ţăndărei, a funcţionat un centru de informare şi vaccinare. Au fost organizate zilnic informări despre vaccinare, în cadrul cărora specialişti în promovarea sănătăţii au informat părinţii despre beneficile vaccinarii şi au răspus la intrebările şi nelămuririle părinţilor legate de vaccinare”, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestora, la centrul de vaccinare s-au prezentat un număr de 169  de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicatie temporara de vaccinare.

Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinaţi copiii conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 vaccinuri ROR, 11 vacinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 doze vaccin tetravalent.

Conform datelor disponibile la DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului Naţional de Vaccinare.

”În cadrul acestei campanii door to door, a fost stabilit numărul copiilor existenţi în localitate, care a relevat o diferenţă considerabilă faţă de catagrafierea realizată în baza evidenţelelor copiilor înscrişi la  medicii de familie. Numărul mic de copii aflaţi în localitate în perioada derulării campaniei este determinat de faptul că foarte mulţi locuitori ai căror copii se afla în evidenţele medicilor de familie sunt plecaţi la muncă în strainătate împreună cu copiii”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Campania a avut loc în perioada 7 – 10 mai şi a fost derulată de către MS, OMS şi UNICEF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.