Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie electorală din SUA, zguduită de un scandal: Atac incendiar asupra unui sediu republican

www.rawstory.com
Donald Trump

Sediul Partidului Republican din districtul Orange din statul american Carolina de Nord a fost atacat sâmbătă noaptea cu material incendiar, aruncat printr-o fereastră, transmite Reuters. Potrivit unui comunicat al autorităţilor locale din oraşul Hillsborough, substanţa inflamabilă pare să se fi aprins în interior, unde a ars o parte din mobilier şi a deteriorat clădirea, apoi s-a stins.

Clădirea de alături a fost vandalizată cu graffiti, realizat cu spray cu vopsea. Mesajul conţinea o svastică şi textul "Nazi Republicans leave town or else" ("Republicani nazişti, plecaţi din oraş, dacă nu...").

Citește și: Nava spaţială Shenzhou 11 a fost lansată de China într-o misiune cu doi astronauţi

Sediul este complet distrus, potrivit lui Dallas Woodhouse, director executiv al Partidului Republican din Carolina de Nord, citat de Xinhua. "Indiferent dacă sunteţi republicani, democraţi sau independenţi, toţi americanii ar trebui să fie indignaţi de acest atac plin de ură şi violent la adresa democraţiei noastre", a spus el.

Primarul din Hillsborough, Tom Stevens, a declarat într-un comunicat: "Acest act profund tulburător reprezintă mult mai mult decât vandalizarea unei proprietăţi; el ameninţă intenţionat siguranţa comunităţii noastre folosind focul, iar mesajul său plin de ură subminează decenţa, respectul şi integritatea în participarea civică".

Candidata la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, a postat duminică pe Twitter un mesaj în care califică atacul drept "oribil şi inacceptabil" şi se declară recunoscătoare că n-a fost nimeni rănit, anunță Agerpres.

Adversarul său republican, Donald Trump, a folosit aceeaşi reţea socială pentru un alt mesaj: "Animalele care o reprezintă pe Hillary Clinton şi Democraţii din Carolina de Nord tocmai au atacat sediul nostru din districtul Orange fiindcă noi câştigăm".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.