Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana Italiei, SSC Napoli, susţine proiectul Super Ligii europene

Napoli

SSC Napoli, campioana en titre din Serie A şi una dintre cele mai importante echipe din fotbalul italian, a primit cu braţele deschide decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi este dispusă să participe la un dialog pentru construirea proiectului Super Ligii europene, informează ANSA.

Preşedintele clubului italian, Aurelio de Laurentiis, mereu critic la adresa UEFA şi unul dintre cei care au susţinut de la început Super Liga, deşi nu s-a numărat printre fondatori, a primit "cu satisfacţie" hotărârea CJUE, conform sursei citate.

De Laurentiis s-a declarat "dispus să participe la un dialog cu alte mari cluburi europene pentru a construi împreună proiectul", adaugă agenţia italiană de presă.

Napoli este primul club italian care s-a pronunţat în favoarea Super Ligii, după ce Inter Milano - unul dintre iniţiatori - şi AS Roma s-au declarat clar împotriva acestui proiect, prin comunicate oficiale.

Celelalte doua echipă italiene fondatoare, Juventus Torino şi AC Milan, nu şi-au exprimat deocamdată poziţiile. Totuşi, fostul preşedinte al clubului Juventus, Andrea Agnelli, unul dintre principalii promotori ai proiectului, a rupt tăcerea pe reţelele de socializare, cu un mesaj de susţine faţă de Super Ligă: "Până la final"

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a considerat, joi, că reglementările FIFA şi UEFA privind autorizarea prealabilă a competiţiilor fotbalistice la nivel de club, precum Super Liga, încalcă Dreptul Uniunii. Cel mai înalt organism administrativ al UE a subliniat că UEFA şi FIFA au abuzat de "poziţia lor dominantă" în acţiunea lor împotriva creării controversatei Super Ligi de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.